Vid din sida är en partipolitiskt obunden organisation

Det var väntat – vänstern gör nu allt de kan för att Jeanette Höglunds arbete med organisationen #viddinsida ska misstänkliggöras. Och hur gör man bäst det? Jo man ljuger och säger att det är finansierat av SD. Vänstern har alltid varit duktiga och tillräckligt förvirrade i allmänhet för att hitta på konspiratoriska lögner om SD.

En Rolf Nilsson tror på fullt allvar att Jeanettes intresse för gamla hemlösa vaknade i samma stund som flyktingar från Syrien började dyka upp. Innan dess var intresset lika “svalt som isbjörns arsle i januari”. Jeanette är enligt denna Rolf bara intresserad av att avsätta regeringen och sätta SD i regeringsposition. Sedan, när det är gjort kommer hon högaktningsfullt skita i de gamla hemlösa.

Jag misstänker att inte ens Jeanette är medveten om vilken makt hon besitter. Hon har inte bara makten att avsätta en regering, utan också att tillsätta en. Med den makten förstår jag inte varför det överhuvudtaget finns gamla hemlösa? Det borde Jeanette kunnat lösa i en handvändning, enligt Rolfs egen logik.

Vänsterns tankevurpor är inte alltid lätta att förstå, men alltid desto enklare att mala sönder. Att Rolf m.fl. tror att det är SD finansierat beror på att de som visat #viddinsida intresse är SD och till viss del Moderaterna. Det senare partiet glömde Rolf bort. Det blir lätt så när huvudet är fyllt av konspiratoriska idéer.

Nu hoppas jag och tror att få, helst ingen går på dessa lögner. Det vore beklagligt om en sådan utsatt grupp som hemlösa äldre skulle fortsätta att sättas på undantag på grund av lögner. Sedan är det förbannat trist att man fortfarande kan använda SD som ett argument för att skrämma människor från att engagera sig i viktiga frågor. Frågor som faktiskt berör oss alla. Vi kommer alla bli gamla en dag, och för många väntar samma öde som de Jeanette kämpar för.

Låt er inte skrämmas. Och skulle SD bestämma sig för att bistå Vid din sida så är väl det att betrakta som en seger för en väldigt utsatt grupp. Hur länge Jeanette kommer orka att kämpa i motvind vet ingen. Förmodligen inte ens hon själv. Hon behöver allt stöd hon kan få eftersom de gamla hemlösas sista utpost till att få hjälp kommer från hennes håll. Det vore fruktansvärt om den hjälpen skulle upphöra.

Jannica talar klarspråk….Sluta dela saker om Vid din sida för det är ett SD-finansierat jippo. Folk tycks tro det är…

Slået op af Rolf NilssonOnsdag den 24. april 2019


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Vid din sida är en partipolitiskt obunden organisation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *