Michael G Helders: Var inte så extrem hårda mot ett barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning!

Min fb kryllar av hatiska inlägg riktad mot Greta Thunberg. Och jag tycker hatet är enormt felriktat.

Jag är ingen miljövän själv, jag är tillräcklig orolig pga all krig och jihadism att det skulle bli en psykisk påfrestning att bli orolig för klimatet också.
Jag har dock precis som Greta – asperger, det har sina fördelar men också sina nackdelar.
En fördel är att man generellt sätt är duktig på att fokusera på saker som intresserar en, en nackdel är att man generellt sätt har en ojämn begåvningskurva.
Sistnämda betyder inte att man är korkad, utan att man kan vara bättre en normativa människor på vissa områden och sämre på andra (även det har sina nackdelar som fördelar).

Nått som de flesta av oss med asperger har svårt för är stora sociala sammanhang. Jag vet med mig själv att jag hade inte klarat av det sociala trycket Greta står inför. Det beror på en mängd olika saker.
Så vad jag ser är en oerhörd stark flicka som övervinner vad de flesta med asperger bara kan drömma om!

Miljöpolitiken är inte speciellt konstruktiv eller vettig, åtminstone inte om man ska utgå från svensk miljöpolitik. Det är bara att jämföra tex miljöpåverkan från elbilar kontra moderna dieselbilar, eller konsenkvenser det skulle ha blivit om man tex la ner Bromma flygplats, eller kärnkraft för den delen.

Vi med asperger är nördar, vi är lite annorlunda, och vi brottas inte sällan med självbilden pga det.
Det är inget att göra sig lustig över! Tvärtom bättre vara ett original än att vara som alla andra!

Attackera hemskt gärna Greta i sak. Men attackera inte hon som person. Det är djävligt lågt!
Ifrågasätt gärna hennes föräldrar och hennes nätverk, men ge fan i att attackera hennes person! Tro mig, flesta normala människor skulle inte klarat av en vecka med de mentala utmaningar vi med npf har! Och de flesta människor skulle inte klara av att hantera det mediala presset Greta har, tänk bara på Tim Bergling! Dessutom är hon ett barn!

God ton gör världen bättre för var och en av oss! Och behandla inte Greta annorlunda än vad du skulle ha behandlat din egen dotter – trots hon är en offentlig person!

Michael G Helders, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *