Ann Heberlein: Kan man förlåta ett politiskt parti?

Av | 28 april, 2019

Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti efter Socialdemokraterna och Moderaterna. I höstens riksdagsval fick de 17,53 procent av rösterna och representerar därmed närmare en femtedel av Sveriges befolkning. De utgör därmed en betydande maktfaktor i svensk politik, men inte på det sätt man kan tro. Sverigedemokraterna har mycket svårt att genomföra sin politik eftersom övriga partier inte vill samarbeta med dem. Ändå sitter Sverigedemokraterna på makten: hela det politiska spelet kretsar kring dem. Övriga partier är upptagna av att förhålla sig till Sverigedemokraterna, så upptagna att de försummar sin egen politik, förhandlar med sin egen ideologi och överger egna, tidigare avgörande värderingar.

Ann Heberlein

Läs vidare i Heberleins Etik…

2 reaktion på “Ann Heberlein: Kan man förlåta ett politiskt parti?

 1. AnnCharlotte Fatemi

  Nej, det handlar inte om relationer och därmed är inte frågan om förlåtelse aktuell. Politik, bör, i ett demokratiskt samhälle handla om idéer och värdegrund. Det handlar om konkreta lösningar via lagstiftning, beskattning och budget, på konkreta problem och målsättningar. Frågan är alltså vilken politik väljer enskilda att organisera sig kring. Vilka andra program kan man kompromissa med? Vilka minsta gemensamma nämnare vad gäller grundläggande värderingar kan man hitta och basera en saklig diskussion på?
  Att samarbeta med ett parti enbart därför att de avancerar i väljarsympatier är ett naket spel för mer makt inte för att föra fram sina egna idéer utan i syfte att få en bättre plats vid köttgrytorna. Då handlar det naturligtvis om ledarnas egna personliga ambitioner!

  Svara
 2. Tomas

  Hej Ann
  Du är ett slående bevis på att teologi bör tas bort från statens kostnader för högre utbildning
  Tomas

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *