DET NYA SVERIGE. Våldtäktsmannen blir offret. Flickan får ett “förlåt”.

Han våldtog en minderårig flicka som var på väg till skolan. Nu är han ”djupt ångerfull” och den ”första att be om förlåtelse till offret och hennes familj”. Han säger också att inser att han gjort fel och att han har orsakat lidande.

Expressens bevekelsegrund bakom att publicera en artikel där våldtäktsmannen får komma till tals och urskulda sig förstår inte jag. Det tjänar inget syfte mer än att våldtäktsmannen ges en möjlighet att berätta sin historia. En historia som syftar till att vi ska förstå och förhoppningsvis förlåta honom.

Offrets röst däremot finns inte. Hon och hennes familj har inget utrymme mer än att bli ett motiv för våldtäktsmannens tragiska berättelse.

Det gör mig arg. Det fick mig att bestämma mig för att bli en slags röst för offret. Jag kan inte veta exakt hur hon upplevde våldtäkten eller hur hon mår nu. Däremot vet jag hur det känns att vara ett barn och bli våldtagen.

Jag var precis som offret en minderårig flicka när det hände. Jag minns än idag skräcken som fick mig att skaka och må illa. Fasthållen, en hand över munnen, och smärtan, den ofantliga smärtan. Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag hade gått sönder. Efteråt alla känslor, förvirringen och rädslan som aldrig släppte. Det blev såklart bättre ju äldre jag blev men jag förlorade min tillit till människor.

Det finns inget i våldtäktsmannens berättelse som är lindrande för flickan, inget. Det måste alla förstå. Och om man som ett etablerat media vill ta sitt ansvar så ser man också till att berätta om de förödande psykiska och fysiska skador som faktiskt uppstår.

Det är fullkomligt orimligt att vi ensidigt får läsa om händelsen ur våldtäktsmannens perspektiv. Han är inte offer vi ska förstå. Han har förverkat sin rätt att förklara sig. Särskilt då hans antisociala beteende redan är ett faktum. Ingen vettig människa slår in pannan på en annan människa, eller våldtar ett barn, som denne man.

Mannens advokat Simon Bergström säger att mannen: ”förstår att det är väldigt fel. Det är moraliskt fel, det är förkastligt på alla sätt. Det känner han själv, därför hjälper han till i utredningen och lämnar sitt erkännande, fortsätter Bergström.

Nej! Simon Bergström jag förstår att det är ditt jobb att försvara våldtäktsmannen. Men en man som slagit in pannan på en gravid kvinna, onanerat framför barn och slutligen våldtagit ett barn, förstår inget eller ångrar något. Han hjälper till med utredningen därför att han tror att det kommer gagna honom. Försök att förstå det!

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “DET NYA SVERIGE. Våldtäktsmannen blir offret. Flickan får ett “förlåt”.

  1. Giz

    As…det värsta ordet för mina känslor för detta odjur! Ta bort honom!!!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *