Hur demokratiskt lagda är Socialdemokraterna och SSU tillsammans med Vänsterpartiet när de låter icke demokratiska partier och organisationer gå med i första majtågen? Och hur står det till med antisemitismen i dessa partier?

| 3 maj, 2019

Socialdemokraterna och SSU brukar varna om att Sverigedemokraterna är antisemiter och att de vill utrota judarna.
Men stämmer det att SD är antisemiter eller är det bara ett sätt för dem att dölja sin egen antisemitism?
Socialdemokraterna och SSU visade på första majdemonstrationen i Malmö vilka som de verkliga antisemiterna var när demonstrerade där och när de sjöng om att ”krossa sionismen”. Att de enligt Svante Weyler vill utplåna staten Israel. När de dessutom bar plakat med ”Free Palestine”.

När de då passerade socialdemokraternas högborg Folkets Hus så hördes en del av skaran i en videofilm skandera och sjunga ”Leve Palestina-krossa sionismen”. Något som Nyheter Idag var först med att rapportera om.
Detta är något som Svante Weyler reagerar kraftigt på och menar att uttrycket ”krossa sionismen” är rotat i antisemitismen.
Han säger till SVT: ”Det är svårt att tänka sig att det betyder något annat än att man vill utplåna staten Israel. Och att utplåna staten Israel är en antisemitisk tanke. Det finns en lång tradition om att dölja antisemitism bakom antisionism.”

Men SSU:s kommunikationschef Amanda Borg håller inte med. Hon menar att strofen kommer från en gammal vänsterrörelsesång och att den handlar om den israeliska ockupationen av Palestina.
Hon säger: ”Den syftar till ockupationen och kritiken mot den, det finns absolut ingen antisemitism bakom.
När SVT frågar om varför de inte slutar sjunga sången så säger Amanda att det är en jättestor fråga och att de aldrig förbjudit någon sång tidigare. Men att de nog skulle kunna uttrycka kritiken mot Israel på annat vis.

Malmös forna starke man Ilmar Reepalu syns också i videoinspelningen när han går i demonstrationen, och han har tidigare gjort antisemitiska uttalanden som han blivit kritiserad för.
Han menar att sionism tolkas olika av olika människor och att många associerar det till bosättarrörelsen och olaglig ockupation av land i Palestina. Han tillägger dock att det är en association man inte bör göra. Men han reagerade inte på de sakerna som SSU skanderade och sjöng om när de gjorde det. Han menade att där skanderades så många andra saker som var lika illa, men att stoppa det inte går att göra i ett demonstrationståg.

Men att de skanderar och sjunger sådana gamla texter visar att socialdemokratin inte rensat ut antisemitismen som funnits och fortfarande finns kvar i partiet. Så att de nu försöker att varna att sverigedemokraterna är antisemiter och rasister är bara ett försök att dölja den antisemitismen som finns i deras eget parti. Detta är dock ingen nyhet för dem dom följt socialdemokratin en länge tid. De har under alla tider försökt att dölja sina egna ”brott” genom att skylla andra för att vara värre ”brottslingar”.

Men lär sig vänsterpartierna S och V någonsin av sina misstag eller felhandlingar?
Man kan ju fråga sig när de år efter år går ihop med extrema partier och falanger i sina demonstrationer, när Vänsterpartiet låter det kommunistiska Partiet demonstrera sida vid sida med dem i Umeå?
Eller när socialdemokraterna låter syndikalister och AFA demonstrera i samma demonstration som dem?

För när de låter revolutionära icke demokratiska organisationer eller partier demonstrera tillsammans med dem så ifrågasätter jag deras egna demokratiska grunder och värdegrund.
För hade dessa partierna tagit de demokratiska värdena på allvar hade de hållit sig på armlängds avstånd från dem och inte bjuda in dem till att medverka.
Så jag tycker nu att både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ska sopa framför egen dörr innan de anklagar andra partier för att vara antidemokratiska.

https://www.svt.se/…/ssu-demonstranter-sjong-krossa-sionism…
https://www.expressen.se/…/v-tagade-med-kommunister-ett-mi…/
https://nyheteridag.se/hotar-och-ger-sig-pa-fotografer-har…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *