ISLAM. Den stora utrensningen av islamkritiker har påbörjats

Nu ska alla som kritiserar islam tystas en gång för alla. Deras konton stängs ned. De kastas ut från de sociala plattformar de verkar på och ingen kan göra något. Det här är mycket obehagligt och farligt. Inte minst därför att samtidigt som det här sker lever vi under hot om terror, kvinnor som vill men inte kan ta sig ur islams förtryck, till och med dödas, och hoten mot kristna ökar.

Det har gått så långt nu att inte ens den australienska imamen Mohammad Tawhidi kan kritisera islam och säga att radikala muslimska ledare bör utvisas från Australien, att muslimska skolor bör stoppas, att heltäckande slöjor bör förbjuds, att halalslakt bör kriminaliseras och att byggandet av moskéer bör begränsas. För detta har Tawhidi kastats ut från Facebook. Hur ska vi tolka det, att man anser att en imam är en islamofob. Är det ens möjligt? Uppenbarligen är det så.

Mohammad Tawhidi säger själv att han vill vara med och reformera islam och att Facebook genom sitt agerande sätter käppar i hjulet för det: ”Att tysta mig innebär att man hjälper de radikala. De firar. Skam!” skriver Nyheter idag. https://nyheteridag.se/facebook-stangde-konto-for-imam-som…/

Behovet att ta upp den här frågan i debatten är trängande. Hatbrotten mot kristna ökar stadigt men initiativen för att motverka hatbrotten motarbetas mer än de tas på allvar. Samtidigt som vi ser hur makten i akt och mening tystar all kritik riktad mot dem som står bakom ökningen av hot mot kristna.

Klimatet i länder som Australien och Sverige blir allt mer politiskt infekterat inom allt fler områden och här är religionen tyvärr inget undantag, snarare tvärtom. Utvecklingen förfärar. Men därför är det också viktigt att den tas på allvar. Att tysta ena sidan är verkligen inte rätt väg att gå.

Tidigare har man inte riktigt velat låtsas om att attacker mot det kristna existerar och ökar. Det har setts som något som riktats mot ”majoritetssamhället” och därför inte ansetts platsa under kategorin hatbrott. Det är ändrat men vad spelar det för roll om vi stängs ute från att prata om dem som hotar och hatar?

Visst, muslimer och moskéer har ofta utsatts för hatbrott vilket med rätta ska uppmärksammas och fördömmas men hatbrotten mot kristna då? Hotet mot det sekulära samhället, demokratin då? Har inte det samma värde? Är inte vi som lever så och i de samhällena också människor som blir rädda, som blöder och får sina liv begränsade? Ska jag exempelvis tystas?

Om islam ska diskuteras är det uppenbart att det endast får ske om det är den sockrade varianten. Den som håller undan barnäktenskap, hedersetik, separata badtider för män och kvinnor, oviljan att ta en person av motsatt kön i hand, terrordåd, slakt, våldtäkter och så vidare.

Vi är fria att säga vad vi vill så länge våra ord inte innefattar kritik mot islam. Islam ses inte som en ideologi utan som en folkgrupp. Det är därför det går bra att tycka och säga vad man vill om exempelvis kristendomen men inte ett dugg om islam. Det här gör mig förbannad!

Jag tänker säga det nu. Det kanske är sista gången, vem vet, nästa gång är det mitt konto som släckts ned. Jag avskyr hatet mot icke-troende som islam pratar om. Jag hatar våldet som används för att förtrycka dem som inte vill underkasta sig islam. Jag förstår inte att den antisemitism som islam påbjuder tillåts leva och gro i vårt samhälle.

Det skulle kännas tryggt om islam kunde betraktas som vilken annan ideologi som helst, tillåtet att kritisera, och lyfta fram det obekväma och farliga. Tyvärr är det inte möjligt, om det någonsin har varit det. Den som talar om det och protesterar mot det ska tystas och under tider klappar radikala islamister händerna av glädje.

Läs i Dagens Samhälle…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “ISLAM. Den stora utrensningen av islamkritiker har påbörjats

  1. Isak

    På tiden å öppna oberoende cloud nätverk.

    Det finns olika sätt att pulvrisera deras åtgärder på.

    Svara
  2. Pingback: ISLAM. Den stora utrensningen av islamkritiker har påbörjats – The winds are changing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *