Tino Sanandaji: Riazat är en folliehatt som påstår att kriminellas bilbränder är operationer av extremhögern…

Igår citerade jag SVT: ”Falu kommun: Överskott på 70 miljoner har vänts till minus. Läget för Falu kommuns ekonomi är allvarligt…Orsakerna till underskottet i årets prognos är de samma som tidigare – försörjningsstöd och kostnader för personlig assistans, familjehem och HVB-hem”.

Falun har tagit ca tusen nyanlända senaste åren, vilket bidrar till detta, även om ingen givetvis hävdar att alla problem beror på invandring.

Idag skickade Vänsterpartiets gruppledare i Patrik Liljeglöd en artig om än delvis inkorrekt meddelande. Han menar att Falun tagit få flyktingar och att underskottet beror på bla. LSS äldrevård, friskolor och de borgerligas budget.

Jag svarade att Falun har tagit fler än han tror och har sämre integration och högre kostnad för transferering per flykting än rikssnittet. Under konversationen ser jag dock att vänsterns riksdagsledamot/rikspajas Daniel Riazat tagit över tråden om kommunal budget och kallar mig ”fascist”

Eftersom Liljeglöd själv beklagade sig skuldbelägger jag inte honom för partikollegas agerande. Riazat är en folliehatt som påstår att kriminellas bilbränder är operationer av extremhögern, försökt tysta SVD:s ledarsida som ”smygrassar” och allmänt bidrar till Vänsterns image som smygkommunistiska muppar som få utanför Södermalm och Hamas tar på allvar.

Vad gäller invandringens effekt på kommuner kan det inte direkt mätas i budgetposter då effekten är inbakad och inte särredovisas. Eftersom nyanlända i Falun i regel inte är självförsörjande kan man med säkerhet dra slutsatsen att de pressar ned kommunens budget, men inte exakt hur mycket.

Lokalpolitiker Liljeglöd har lovat att återkomma med underlag, och då han håller korrekt ton tar jag gärna debatten. Däremot accepterar jag givetvis inte dräggretorik av ett facistbesudlat parti som finansierades av Soviet och kallade Stalins allians med Hitler ett ”genialiskt drag för att säkra freden”.

Tino Sanandaji

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *