ISLAM. Fundera lite på hur mycket av våra skattepengar gått till att finansiera IS? För det har de.

Radikala islamisters mål att påverka det svenska samhället eller att utöva terror blir allt tydligare. Islamistisk påverkan i samhället är inte längre något nytt. Det är inte heller att det kräver kraftfull politik. Svensk identitetspolitik har tyvärr ohämmat fått agera precis tvärtom. Av rädsla för att exkludera och stigmatisera det muslimska civilsamhället har man hellre givit efter för orimliga krav, struntat i att prata om värderingar och undvikit att följa upp vad bidragen till muslimska organisationer gått till. Priset för det blir allt tydligare.

Gävleimamen är en imam som givits mycket utrymme i media och som fått pengar för olika projekt under de 20 år han och hans familj bott i Sverige. Syskon och barn till imamen driver också förskolor, föreningar och integrationsprojekt i flera av våra kommuner.

Denne imam har en påhejande bror. En bror som alla älskat: kommuner, media och kulturprofiler. De har rent av behandlat honom som en gunstling. Han har beskrivits som
mönstermedborgare. Han har prisats av kungen. Och allt har inträffat medan alla visste att han hade barn med en kvinnlig IS-terrorist. Ingen brydde sig om att ställa de där obekväma frågorna som alltid måste ställas när man har att göra individer av det här slaget.

Var Gävleimamens bror lojaliteter hela tiden funnits borde från start aldrig ha varit svårt att förstå men det har alltså varit som vanligt, det är först nu, när det avslöjats att mönstermedborgaren som prisats av kungen och anlitats av kommunen för olika integrationsprojekt, under sex års tid begått grovt bedrägeri, som han ifrågasätts. Nu när han är misstänkt för att ha svindlat pengar från studieförbundet Medborgarskolan genom att ha hittat på studiecirklar som aldrig existerat, då är han plötsligt ett problem. Det är klart att han och flera i den här familjen är ett problem men det har de de faktiskt tillåtits att vara, i 20 år.

20 år är en väldigt lång tid. Fundera lite på hur mycket av våra skattepengar gått till att finansiera IS? För det har de. Återigen har vi påtvingats ett stöd för en mördarsekt och organisation som vi avskyr mer än allt. Som svensk mår jag illa. Och jag inser att vara svensk inte längre är oproblematiskt och inte något som per automatik får andra att tänka på röda stugor och dalahästar. För många ses vi också som ett hot. Förståeligt i ljuset av detta.

Gävleimamens bror har flera gånger använts av medier som en expert på Vivalla, en förort i Örebro som har flest IS-jihadister per capita, utan att hans familjebakgrund överhuvudtaget tagits i beaktande. Inte ens då han uttalade sig kritiskt mot att Säpo grep en misstänkt IS-rekryterare i området drog man öronen åt sig.

Två av inte bara Örebros utan Sveriges mest kända föreningsprofiler i integrationsfrågor har alltså båda haft terrorister i den närmsta familjen. Och ändå har de fritt kunnat bygga vidare på det parallella samhälle som de uppenbart vill skapa i Örebro. Frågan är om Örebro överhuvdtaget längre är en svensk stad där demokrati råder?

Ansvariga för den här soppan säger att det här beror på att kommunen inte kunnat säkerställa föreningars värderingar och värdegrund. Det är rent struntprat. Man har av rädsla för att kallas rasist inte brytt sig om att kolla upp och ifrågasätta.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *