SVERIGE. IS-mördarnas barn styr politiska sakfrågor

När klimatfrågan inte fick det genomslag man önskade skapades Greta, miljöfrågornas själaförsörjare. Omöjlig att kritisera men enkel att hylla. Och det var just det som var poängen, barnet som språkrör som ingen kunde ifrågasätta. Miljön? Ja den var inte så viktig trots allt.

Nu har vi att hantera barn igen, Mikael Skråmos barn. Här har media på bred front valt ett av Skråmos barn för att sköta opinionsarbetet. Mohammed, en blond blåögd kille som vi kan identifiera oss med och till och med känna mycket stark sympati för. Ingen tvivlar på att Mohammed och hans fyra äldre syskon är offer, men det är ändå väldigt komplicerat.

Mohammed är i det här avseendet speciell. Varken han eller hans föräldrar är nämligen svenska medborgare ändå är det hit de ska. Mikael Skråmo var norsk och mamman var chilenska. Norge har inte visat något intresse för barnen, rimligen borde det innebära att barnen, även Mohammed då ska räknas som en föräldralös syrier.

Vad är det för slags opinion Skråmos barn egentligen och varför ska de just till Sverige? Tänk efter nu. IS har med stor sannolikhet efterlämnat sig fler barn som nu är föräldralösa. Vi får inte glömma bort att Sverige under flera år varit en fredad zon IS-jihadister och en grogrund för radikalisering. Och att många rest från Sverige till Syrien för att döda i IS namn. Det finns alltså sannolikt fler barn som Mohammed att rädda till Sverige

Med Skråmos son Mohammed misstänker jag starkt att Sverige kommer öppna nya dörrar för en ny slags asylrätt. Det är få i Sverige som inte skulle ta sig dessa barns fall, allt från jurister till batik-damer. Få skulle också kräva bevis på kopplingarna till Sverige, och eftersom föräldrar får antas vara döda kommer det inte finnas någon möjlighet att kolla upp det. Vad Skråmos barn öppnar upp för är alltså nya ensamkommande barn som ingen kommer våga ifrågasätta därför att de är barn.

Jag säger inte att Skråmos barn inte är krigsoffer, för det är ingen tvekan om det, det är de. Det jag säger är att frågan med hans barn är mer komplicerad än så. Dessa barn har fostrats inom ett kalifat. Hur det har påverkat dem kan vi nog förstå. Har vi resurserna för att ta hand om det? Och då syftar jag inte enbart på Skråmos barn utan även tusentals andra barn som vi nu potentiellt öppnar dörrarna för.

https://detgodasamhallet.com/…/jan-olof-sandgren-annu-…/amp/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *