Tino Sanandaji om Annie Lööf: Hon är upprörd över andra vita mäns näthat, så när hon ser bilder på vita män skuldbelägger hon reflektiv på basis av kollektiv i stället för individer.

Av | 8 maj, 2019

Annie Lööfs bittra ton har nu lett henne i en twitterskandal – som är värre än ni förmodlingen tror. Låt oss ta det från början.

Det började med att Jimmy Åkesson på TV blev irriterad på att Annie Lööf avbröt honom. F.d journalist Markus Hankins twittrade att Åkesson bara skriker åt kvinnor då det är ”Provocerande med kvinnor som inte står klistrade vid spisen”

Hans tramsiga kommentar fick kritik, ofta i mild ton. Han blev dock rasande och hängde ut fyra män med namn och bild som näthatare med tillskrivna citat, trots att de flesta var oskyldiga och inte sagt något elakt mot vare sig honom eller Annie Lööf. Några av citaten verkar fel eller sagt av andra.

Annie Lööf häpnadsväckande ömdömeslösa reaktion på detta var att föraktfulla håna männen: ”Åh, just dessa vita män som gått livets hårda skola”, troligen utan att överhuvudtaget kolla upp vilka de var och vad de sagt. När C-ledaren fick kritik för omvänd rasism försvarade hon sig med att männen beskriver sig själva som ”vita man, gått livets hårda skola”, vilket helt enkelt inte är sant.

Mannen på bilden är pensionerad officer som sitter i kyrkoråd, jobbat på Stadsmissionen och suttit för Folkpartiet i stiftsfullmäktige. Han verkar precis så anständigt som det låter. Vad sa då överstelöjtnant Auer som fick en f.d journalist att hänga ut honom och en partiledare att håna hans hudfärg och kön?

Jo, han hade mage att säga ”Fel ute, Markus!”

Det räcker väl för att DN ska gå ut med att beväpnade vita högerofficierare ifrågasätter journalister och att Annie Lööf är utsatt för hat och hot.

Ingen av de uthängda sa heller något farligt, och ingen beskriver sig med livet hårda skola eller vit man. Det är illvilliga fantasier, troligen fråga om att Annie Lööf dömer de utifrån deras grupptillhörighet.Hon är upprörd över andra vita mäns näthat, så när hon ser bilder på vita män skuldbelägger hon reflektiv på basis av kollektiv i stället för individer. Det är klassisk rasism rakt ur en textbok.

C har tyvärr annamat vänsterns kollektivistiska identitetspolitik och skräpteroier om genus och vit-priviliger, vilket som är oförenliga med äkta liberalism.

Det är till sist värt att citera Centerns hemsida ”När andra ser människor som representanter för sitt kön, sin religion eller sin hudfärg – då ser vi dem som individer, med egna drömmar och mål”

Utom vita män, glömde de tillägga.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Tino Sanandaji om Annie Lööf: Hon är upprörd över andra vita mäns näthat, så när hon ser bilder på vita män skuldbelägger hon reflektiv på basis av kollektiv i stället för individer.

  1. Gudrun Ekstrand

    A.L. är ute! Det enda jag i dag hoppas på att hon lämnar sin talarstol åt en påläst, ickerasist, och politiker som går att lita på. Annars önskar jag ingenting.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *