Vi har försökt varna er, det är dags att vakna nu och ta hotet om radikal islamism på allvar

Av | 8 maj, 2019

Den muslimska författaren Mohammad Tawhidi förklarar hotet från radikal islam.

— Om inte kristna vaknar, och om kristna ledare inte vaknar, så kan inte vi muslimer som flytt från extremister hjälpa er längre, säger Mohammad Tawhidi, en muslimsk författare bosatt i Australien.

— Vi har flera gånger försökt varna er.

Tawhidi, en tredje generationens iranskfödd muslim och författare till Islams Tragedi, säger att politisk korrekthet tillåter radikala muslimer att låta sin farliga och dödliga ideologi blomstra obehindrat.

— När vi flyr till väst och försöker varna regeringar och underrättelsetjänster om vad som händer om de människor vi flytt från får möjlighet att invandra, svarar den nya politiska korrektheten att vi är rasister och förrädare och extremisterna måste då förstås krama och gulla med terroristerna.

Tawhidi säger att trots att den islamiska terrorgruppen ISIS förlorade sitt territorium i Syrien och Irak, fortsätter gruppens anhängare och sympatisörer aktivt att planera nya räder.

— De kommer aldrig att ge upp. De kommer att kämpa till sista man.

— Vi bekämpar ett riktig kalifat, inte ett “så kallat kalifat”, det här är den sanna extremistiska islamistiska militanta ideologin som tar över våra länder, varnar Tawhidi.

Den här veckan publicerade den tyska tidningen Die Welt en omfattande studie av alla islamiska terrorattacker runt om i världen sedan den 11 september 2001 attacken mot USA.

Enligt Die Welt har islamistiska extremister genomfört 31 211 attacker under de senaste 18 åren.

De attackerna har dödat 146 811 människor runt om i världen. De flesta offren har varit muslimer. De har inte varit tillräckligt fundamentalistiska.

Tidningen analyserade information som samlats in av den globala terrorismdatabasen vid University of Maryland för att komma fram till antalet attacker och omkomna människor.

Listan avslutas med de senaste attackerna på Sri Lanka som dödade minst 253 personer och skadade mer än 500 när självmordsbombare riktade in sig mot kyrkor och hotell.

Tawhidi, som beskriver sig som “muslimsk lärare, tänkare och lärare” på sin hemsida, säger att han har ett uppdrag att ta itu med beträffande “spridningen av islamisk extremism” och han anser att nyckeln är att reformera muslimska samhällen och deras tankegång.

— Jag är muslim, men jag kan inte leva i en islamistisk teokrati, säger Tawhidi. Jag kan leva under en kristen regering, baserad på deras konstitution, för det är där friden finns. Jag kan inte leva på ett ställe där ISIS regerar över området.

— Ingen muslim med fungerande hjärna skulle vilja leva under ISIS, avslutar Mohammad Tawhidi.

Jan-Ove Malmgren
Bild: Ahmadiyya Muslim Youth Association

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *