Alice Bah Kuhnke borde aldrig ha hamnat inom politiken

Alice Bah Kuhnke verkar inte förstå vad det innebär. att arbeta med politik på den nivå hon gör. Gång på gång gör hon uttalanden som i bästa fall är djupt olämpliga, i värsta fall närmar sig tjänstefel. Gång på gång blir hon påkommen med att inte vara påläst, i värsta fall inte veta något alls om det ämne hon är satt att veta allt om.

Det är skillnad på att vara politiker på den nivån hon är på och på att vara barnprogramsledare. Det är absurt att det ska behöva sägas, men det gör det eftersom ingen av de som borde säga det, säger det. Oavsett vad man tänker om det parti hon representerar är Alice Bah Kuhnke en representant för Sverige. Det borde ställa krav på att kunna sitt ämne. Om inte annat för att undvika att ett helt land blir utskämt.

Ett annat krav är att kunna visa omdöme. Det har Alice Bah Kuhnke heller aldrig klarat av. Det har handlat om allt från knytblusar till sittstrejkande afghaner där hon valt att lämna sin ministerroll i förmån för den aktivistiska.

När Alice Bah Kuhnke ansvarade för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism fick hon hård kritik för sina uttalanden om avhoppare från terrorgruppen IS. Det slutade med att hon blev av med ansvaret för återvändande terrorresenärer.

Hur mycket mer tål Sverige och svensk politik Alice Bah Kuhnke? När ska man inse att hon inte har tillräcklig kompetens för att jobba med politik överhuvudtaget? Eller är det meningen att hon ska få fortsätta prova på något nytt så fort hon schabblat bort sig inom något annat område?

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *