Bensinupproret 2,0 blir allt större något som vissa kolonister tycker är fruktansvärt och vill få stopp genom att säga det är bara män som är med där och de kan man bortse från.

Av | maj 9, 2019

Det börjar jäsa bland den svenska befolkningen angående bensinpriserna och den orimliga skatten på bensinen. Detta märks på en relativt nystartad Facebookgrupp som 69-årige Janne Berglund startade i början av april månad i år. När han startade gruppen ”Bensinupproret 2,0” så tänkte han att det skulle vara roligt om 100 personer anslöt sig, som tyckte och tänkte som mig. Men de 100 blev många, många fler. I går morse var de 115 000 i dag är de över 181 000 som tycker precis som Janne Berglund, som tycker att en bensinskatt på över 60 procent med alla momstillägg och miljöavgifter är mer än nog.

Missnöjet med dessa bensinpriser som med all säkerhet kommer att gå över 17 kronor till sommaren bara ökar, det är allt från småbarnsmödrar i Skåne till män i den norrländska glesbygden som fått nog av denna bensinskatt.
Där är dock de som tycker att detta uppror är skrattretande, som menar att det inte är en mänsklig rättighet att bo på landet. Det är något de som bor för själva har valt och ska med det betala för det. En sådan person är Malin Wollin som menar att dessa som nu klagar bara är män och som sådana inte har rätten att klaga på något.

De har inte samma rätt att klaga som exempelvis Greta Thunberg har. För hennes kamp tillhör ju den goda kampen, kampen för jordens överlevnad. Så enligt Malin Wollin får bara vissa protestera mot orättvisorna i Sverige, och de som valt att leva utanför storstäderna och dessutom är män har definitivt inte denna rätt. Hon kan dock hålla med om att det är trevligt att bo på landet, men om man väljer det får man skylla dig själv.
Man kan bara säga att denna kvinna tydligen inte vill att hela Sverige ska leva. Och hov vill definitivt inte att män får uttrycka sin oro över att dagens regering inte bryr sig om att hela landet lever.

För som sagt var hade Malin Wollin tagit sig tid att höra och läsa vilka det är som klagar då hade hon mörkt att det är nästan lika många kvinnor som klagar på de höga bensinpriserna. Det är kvinnor som handelsanställda Alexandra Aronsson som om hon inte tar bilen de 3,5 milen till sitt arbete när hon börjar klockan 7 på morgonen får starta sin resa klockan 23 kvällen innan. Alexandra reagerar också på Malin Wollins formulering att ”Det inte är en mänsklig rättighet att bo på landet”. För där är de som Alexandra säger som inte har råd att flytta på grund av bostadsmarknaden.

Om inte denna Malin Wollin märkt det så är det inte lätt att få tag på bostäder i storstadsområdena, de är både få och dyra.
Men som sagt var är man en sådan person som anser att inte alla har rätt att demonstrera och klaga då förstår jag att de kan ha svårt att förstå att inte alla kan bo i storstäderna. Jag kan däremot inte förstå att en tidning som Aftonbladet kan ta in en och publicera en sådan krönika som den Malin Wollin lyckades med att skriva. Men troligt vis var den bara ämnad att väcka en massa ilska hos oss som är landsbygdsbor och som är tvungna att köra bil.

https://www.aftonbladet.se/a/EWz6E2
https://www.aftonbladet.se/a/1nRQwX
https://www.aftonbladet.se/a/na0glB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *