ISLAMISTER. Hur ska det gå för Malmö?

Antisemitismen flödar, svenska judar berättar om hoten, hånandet och om rädslan som får dem att fly.

Flera skånska städer – däribland Malmö, Lund och Landskrona har pekats ut av Försvarshögskolan som kartlagda med extrem islamism i Sverige.

Varför vill då inte Malmö stad i ord och handling ta avstånd från islamistiska organisationer och aktörer? Jag kan inte hindra tanken, att det verkar vara lite som att där islamister helst vill vara, där ska de få vara det. Parti eller stad, bara någon eller något som inte står i vägen, i vissa fall till med och med möjliggör. Hur mycket banade politiker som Mehmet Kaplan egentligen vägen för synsättet att återvände islamister är som vilka andra soldater som helst?

För så måste det väl vara? När SD Malmö lägger fram en deklaration i syfte att förklara att i Malmö stad kommer inte återvändande terrorister vara välkomna, säger de andra partierna nej. Hur ska man tolka det annars? Eller menar de att vår demokrati är så förlåtande att vi kan, ska och vill välkomna mördare och våldtäktsmän tillbaka? Deras offer då?

Har inte också SSU Skåne avslöjats med att tillåta islamism, homofobi, antisemitism och att motverka hedersvåld? Är inte det tillräckligt allvarligt för att i synnerhet Malmö stad borde inta en ledande ställning i att säga Nej till återvändande jihadister?

Socialdemokraternas undfallenhet i den här frågan visar ju att övriga partier i staden måste gå samman och säga Nej. Allt för många av Malmös socialdemokrater ser ju mellan fingrarna med värderingar som är helt oförenliga med Sveriges mål som en öppen demokrati. Om inte annat borde övriga partier tänka på att Socialdemokraternas förlåtande inställning handlar om att värna vissa röster.

Kommunstyrelsen vägrar stödja deklaration mot IS…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *