Nu ropar den ena kommunen efter den andra på hjälp. Filipstad har uttryckligen sagt att de behöver 50 miljoner om året för att undvika konkurs.

Om vi bara delar på flyktingmottagandet inom EU klarar vi det, sa Socialdemokraternas EU-kandidat Nr 1 Heléne Fritzon i gårdagens Aktuellt – detta sa hon, uppenbart helt tondöv, oberörd och utan att ha tagit lärdom av vad som har skett och sker i Sverige.

Sveriges kommuner har sedan 2016 tvingats att dela solidariskt på det svenska flyktingmottagandet. Nu ropar den ena kommunen efter den andra på hjälp. Filipstad har uttryckligen sagt att de behöver 50 miljoner om året för att undvika konkurs.

Det finns ytterligare minst 35 kommuner i landet som har ungefär lika stor folkmängd som Filipstad med sina drygt 10 800. (Sen finns det över 45 med ännu lägre invånarantal.) Ponera att alla dessa 35 snart också behöver 50 miljoner vardera eller mer om året, eftersom mottagandet sprids solidariskt. Det blir nästan 2 miljarder kronor om året – enbart för dessa 35. Sen finns det 255 kommuner till…

I Sveriges fall kan Magdalena Andersson höja bensinskatten några gånger till och få in mer pengar att mata kommunerna med. Men även för Sveriges del finns det ett inbyggt stopp för hur mycket de svenska skattebetalarna mäktar med innan det blir gula-västar-kravaller även här.

Så kommer att ske även inom EU, om Fritzon mot alla odds skulle få igenom sin idé om ett EU-solidariskt flyktingmottagande. De rika ländernas betalningsvilja kommer ganska snabbt att svalna, framförallt när varje land kommer att behöva tampas med egna stigande kostnader till följd av det ”solidariska” mottagandet.

Ja, vad var det hon sa, Margaret Thatcher:

”The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

Tina Politik, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *