Det blytungt beslutet i Moderaternas största länsförbund, Stockholms län går emot Tobias Billströms dröm om ett skattefinansierat public service.

Av | maj 11, 2019

Det verkar vara fler än bara Sverigedemokraterna som vill se att public service går i graven. Hanif Bali Twittrade i alla fall ut att Moderaterna i Stockholms län, Moderaternas största länsförbund klubbat genom detta på sin förbundsstämma nu på lördagen. De har också klubbat igenom att riva upp public service-utredningen. Alltså den utredningen om att public service ska vara skattefinansierat.

Stockholms läns länsförbund för Moderaterna som dessutom är det tyngsta länsförbundet riktar också kritik mot partiets agerande på riksplan i frågan om public service. Där partiet enligt Stockholm läns länsförbund lagt sig platt för Socialdemokraterna. Där har varit intern kritik som Nyheter Idag tidigare uppmärksammat mot partiets gruppledare Tobias Billström som var den man som var drivande i att Moderaterna gick med på skattefinansieringen av SVT och SR.

Kommunikationschefen för Moderaterna i Stockholms stad och län Mattias Thorsson berättade för Nyheter Idag när de talade med honom att Moderata Ungdomsförbundet MUF lade ett motion om att se över public service och utreda finansieringen av denna. De lade även ett antal tilläggssatser där det voterades om den förste medan de andra per automatik gick igenom då den första gått igenom.

På den bilden som Hanif Bali Twittrade ut syns Tobias Billström sitta i presidiet. Han blev därmed tvingad av förbundsstämman att sitta med när de klubbade igenom avskaffande av public service. Detta trots att han var drivande för att Moderaterna skulle stå bakom skattefinansieringen.
Detta måste vara ett nederlag för både honom och för Moderaterna på riksplan. Så nu återstår det bara för honom att motionera om detta i riksdagen.

https://nyheteridag.se/blytunga-m-beslutet-lagg-ner-svt-oc…/
https://nyheteridag.se/…/sa-tvingade-billstrom-riksdagsgru…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *