Patrik Isestad: Föraktet mot män i bil avslöjar ert klasshat

Av | 11 maj, 2019

Debatten om bensinpriserna håller på för fullt och det slängs med epitet och hårda ord från båda sidor.
Men nog mest från dem som anser att det är bra att bensinpriset är då högt och att det bara är ”vita män” och de som bor på landsbygden som klagar på bensinpriset och de kan ”skylla sig själva att de valt att bo där de bor”.
Även lögnerna tas det lätt på, till exempelvis den från Magdalena Andersson att bensinskatterna inte har något med det höga priset att göra.

Men sen är där som detta socialdemokratiska kommunalråd Patrik Isestad
som menar att föraktet mot dem dem som tycker att bensinpriset är för högt har gått för långt och det bara avslöjar det klasshat dessa medel och överklasskribenterna har. Och hur de njuter av att förklara vilka dumbommar de är som är längre ner på samhällsstegen och som inte älskat de höga bensinpriserna.

Han skriver att dessa skribenter kanske sitter på ett kaffe med en sojalatte mitt i staden, ett stenkast från sin statssponsrat renoverade lägenhet med sin statssponsrade elcykel parkerad bredvid sig. Med bara några minuters väg till redaktionen.
Och visst tycker det väl att det är mysigt att vara riktigt självgod och skälla ut de där männen som protesterar mot bensinpriset! Så på dem bara och beställ in en ny latte och känn dig självgod.
Men de glömmer bort Ali som öppnade kaféet på morgonen och behöver bilen för att ta sig dit för att bussen inte går så tidigt på morgonen från Sorunda.

Skulle han ta bussen så skulle det inte bli någon latte till frukosten. Vad dessa självgoda skribenter också glömmer bort är Owe, som måste komma först till skolan för att låsa upp eller alla andra som på ett nästan osynligt sätt gör att staden ska fungerar och att katten hälls upp. Och på väg till jobbet möter de alla dem som är på väg hem från sina nattarbeten där de inte kan ta bussen.
Och naturligtvis kan inte alla dessa flytta till staden allihopa, för staden har blivit ett reservat för dem som tjänar allra mest och som mycket gärna vill att allt fungerar, men som inte ser dem som gör det möjligt.

Glöm bort Ali och Owe och alla de andra. Göm undan dem och förakta dem. Bara du får din latte.
Povel Ramel skrev ”Varför är där ingen is till punschen”. Det var för att iskarlen dött o kolera. Om Povel levt nu kunde han snart skrivit en ny sång, ”Varför är där ingen sojamjölk till latten.” Då hade det inte varit att chauffören dött i kolera utan att han inte har råd att ta sig till jobbet för att leverera varken kaffe eller sojamjölken.

När dessa sedan frågar varför står där ingen bakom disken för att hälla upp min latte eller varför är gatorna inte städade, varför lyser inte lamporna?
Så beror det på att Ali, Owe, Bosse, Nicklas och Ahmed och alla andra inte kan ta elcykeln till jobbet, inte har mer kredit hos bensinbolagen. Så istället för att Magdalena Andersson och många andra socialdemokrater talar om att det inte är skatternas fel och att bensinpriset inte är för högt så borde de lyssna på detta upproret.

Detsamma gäller också alla andra som tycker att detta bara handlar om ”vita mäns” klagan och att de ska hålla tyst. För det kan hända att detta blir det som gör att Sverige stannar och att era arbeten kan vara i fara.
Bensinupproret 2,0 säger att de inte vill att samma saker som hänt i Makrons Frankrike händer i Sverige, men riskerna finns för det jäser allt mer i Sverige angående att regeringen och de som bestämmer agendan i medierna inte tar detta på allvar, att de negligerar detta uppror.

Att de tror att svensken inte är tillräckligt upprorisk och att de bara knyter näven i byxfickan och jobbar vidare.
Men vad händer då de inte gör det, vad händer om de går ut och protesterar?
Vad händer om de stänger ner Sverige för bara någon dag?
Ja, jag tror nog det kommer att bli ramaskri från både de styrande och från dessa skribenter som har rackat ner på dem som nu protesterar. Vi får hoppas att det inte går så långt som till att det blir som i Frankrike men en dag så kanske det går så långt och då är frågan om Socialdemokraterna och dessa skribenter kommer att sitta kvar på sina höga hästar, då finns risken att de faller och kanske blir arbetslösa för lång tid framöver.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/GGO3mm/foraktet-mot-man-i-bil-avslojar-ert-klasshat?fbclid=IwAR0IKDJ8pgrLSJw_-PuQOMZ2E6a_wnsj5Rr8bCOfQP6tvCHcKlXw9dTAkjg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *