“SÅ SKÖNT ATT VARA DE GODAS FANBÄRARE” Starring Alex Schulman

Alex Schulman går genom Karlavägens Allé med en kuslig känsla av att någon betraktar honom. Han fäller upp rockkragen, förmodligen känner han sig som en skuggfigur i sin egen film ”Det stora hyckleriet”. Han vänder sig om, är han iakttagen? Han skyndar på stegen. Plötsligt ser han! Det är Tomas Tobé som står och stirrar på honom! Inte bara en gång, utan var femte meter dyker han upp på en valaffisch. Tobé ser bister ut, nästan förbannad. Hua, tänker Schulman som känner sig djupt skakad av politikerns budskap: ”Inga terrorister på våra gator”.

Och hela tiden detta tjat om kraven på tuffare tag. Moderaternas steg mot extremhögern kommer bestraffas, tänker Alex Schulman, med ytterligare sjunkande stöd. Han vänder sig om, stirrar ut i en tom stad. Tänk ändå, funderar han, när terroristerna också vandrar här tillsammans med oss på våra gator, då kommer folk inte vara otrygga längre. Kärlek åt alla, det är ju den sanna medmänskligheten.

Alex Schulman tänker hur anmärkningsvärt det är med denna is-kyla. Den som säger så konstiga saker som inga terrorister på våra gator, som påpekar att otryggheten är här när den inte är det. Vi har ju ingen otrygghet i landet, tänker Schulman. Jag kan ju gå här. Och inte dog någon av mina anhöriga vare sig i dådet på Drottninggatan eller annorstädes. Och jag hjälper ju andra som lider. Varje dag faktiskt genom att berätta om den nya extremhögern: M, KD och SD. Den gamla då, undrar han, var den tog vägen? Äsch, han slår snabbt bort den störande tanken. Och den växande antisemitismen då, alltså otryggheten den skapar. Den slår han lika snabbt bort. Just nu är han stjärnan i sin egen film.

Med stor förvåning ser Alex Schulman hur han återigen betraktas. Denna gång av KD:s ungdomsförbund. De liksom bara står där och glor på honom med sina kalla hårda blickar. Nja kanske inte direkt men nästan. Han ser dem för sitt inre och tänker på den digitala valaffisch de publicerade för någon dag sedan. Budskapet var kristallklart – högerextremt igen. Ett foto av flyktingar som flyr, de bär flytvästar, han förstår ju att de är på väg ut på den livsfarliga resan över Medelhavet. Snabbt slår han bort ytterligare en tanke. Den som säger att den resan skulle de aldrig göra om hjälp fanns på plats. Att asylpolitiken är boven i dramat till den livsfarliga resan. Han ramlar nästan i backen av avsky när han minns vad som stod : ”Sverige ska inte behöva lida på grund av att andra länder inte kan skydda sina gränser”. Fy attans så groteskt det var att läsa det, tänker Schulman som nu fryser så han skakar.

Alex Schulman drar rocken närmre sin skakande kropp och tänker på hur mänsklig han är trots allt. Han klappar sig på axeln, tänk om jag kunde ge mig själv en kram, så fint det skulle vara. Jag  är ju trots allt en sådan underbar och god människa. Så skönt att vara de godas fanbärare. Han spricker nästan av stolthet över sig själv. Sicken tur att jag finns, tänker han.

THE END

Schulman i Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

12 reaktion på ““SÅ SKÖNT ATT VARA DE GODAS FANBÄRARE” Starring Alex Schulman

 1. Martin

  Demonisering av meningsmotståndare leder inte till något positivt. Kanske tycker skribenten att det känns bra att klämma åt Schulman men det blir på samma uselt låga nivå som den senare. Istället för att debattera vad någon verkligen sagt eller tycker, fantiserar man ihop på motståndarnas synpunkter, för att lätt kunna angripa dem. Ett bra exempel är för övrigt Tobés fåniga affisch. Vilket parti är FÖR fler terrorister på gatorna…?

  Svara
   1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

    Det är just det som det inte är. Det är en satir-krönika som Schulman nästan kunde skrivit själv.

    Svara
  1. Vincent

   Alla partier som är för invandring är ju på ett sätt för fler terrorister, våldtäktsmän osv.

   Men håller man sig lite realistisk kan man åtminstone sträcka sig till att flera partier, främst MP, FI, S, V och C förnekar eller förringar vissa problem, tex identitetslösa, hedersvåld, terroristsympatier, hatpredikanter, religiös uppfostran i skolor, hot och våld mot lärare och elever, ett rättssystem i kollaps, en kraftigt försämrad skola osv.

   Det som gör att jag har svårt för Schulman, Schyffert, Erhman mm är att dom uttalar sig om en verklighet dom aldrig kommer nära. Att påstå att Sverige aldrig varit tryggare eller att 40000 kr är småpengar för en familj visar bara att när man har miljoninkomster, bor på en trygg adress och har barn i välfungerande skola visar att man har ett egoistiskt tänk.
   Sen förstorar man istället diverse mindre viktiga problem

   Svara
 2. Anli

  Håller helt med Martin här ovanför. When someone goes low we’ll go low too! Or even lower!
  Tack, men nej tack.

  Svara
  1. pärlan

   Gnäll till Schulman då det är han själv som skrivit det 😉

   Svara
   1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

    Nej, det är en krönika av Madeleine som skulle kunna varit skriven av Schulman själv.

    Svara
 3. Per Hamnström

  Goda människor finns inte i Sverige.

  Fega och mindre fega finns men det är allt.

  Svara
 4. pärlan

  Gnäll till Schulman då det är han själv som skrivit det 😉 Källgranskning är bra innan man yttrar sig 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *