Elever förvägras undervisning, vilkas ärenden springer lärarna denna gång?

Du finner inte en hänvisning i SVT:s text som klargör att eleverna inte får den undervisning de enligt skollagen ska få, därför att lärare av oklara anledningar abdikerat inför krav som kommer från religiösa föräldrar.

Det är därför inte lärarna pratar om sexuell läggning och könsöverskridande identitet i undervisningen, eller om sex och samlevnad med alla elever. Och deras agerande som lärare leder till att eleverna får en ”smygande” undervisning.

Samma sak när det gäller undervisning i drama, dans och musik. Då undviker man att spela gitarr och lyssna på popmusik. Istället för att stå upp för det som är rätt och faktiskt hålla sig till de regler som gäller i svenska skolor får alla barn istället lyssna på barnvisor. Lärarna är också försiktiga med att använda populärkultur och med vilka filmer som visas.

SVT skriver också att lärare berättar att det på lektioner ofta är ett antal elever som lämnar klassrummet och sitter utanför, där de får arbeta med andra uppgifter och ibland andra ämnen än vad de andra eleverna gör.

Hur tror någon att vi ska kunna komma tillrätta med det här om man inte ens vågar skriva vilka barn det handlar om och varför?

Skolan har enligt Skolinspektionen till 23 augusti att rätta till problem. Det är ju fullkomligt skandalöst, att inbilla sig att det här bara är något som rättas till på några månader när de inte ens högt vågar säga vilka barn och vilken trosuppfattning det handlar om. Problemen måste dessutom gå så mycket djupare än så. Och det vet förmodligen både Skolinspektionen och lärarna.

Läs i Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

3 tankar på “Elever förvägras undervisning, vilkas ärenden springer lärarna denna gång?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *