Islamist-seminarium: arrangör Centern

| 12 maj, 2019

När andra inser vikten av att rensa rent från islamister anordnar Centerpartiet ett seminarium med islamistiska deltagare.

En lång rad av avslöjanden har visst oss att Centerpartiet antingen samarbetar med eller ger islamister politiska positioner inom partiet. Men det har man förstås förnekat, i de fall de inte kunnat göra det, har de pudlat.

Magnus Persson, Centerpartiets starke man i Solna, sa exempelvis angående sin islamistiska partikamrat Ebtisam Aldebe och hennes skandalartade dom att har man sådana åsikter kan man inte vara nämndeman för Centerpartiets räkning. Aldebes åsikter hade dock varit kända länge. Hon hade tidigare krävt ”särlagstiftning” för muslimer och hävdat att svenska lagar måste anpassas för muslimer som lever i Sverige.

Då undrar man ju rätteligen varför Centerpartiet nu anordnar ett seminarium med islamister? Men det är väl som Rebecca Weidmo Uvell skriver: ”Ett seminarium av och med olika islamister alltså, och Centerns Abir al-Sahlani. På jakt efter den muslimska communityns röster antar jag.”

Och det är med stor sannolikhet vad det handlar om. Varför håller man annars ett seminarium om afrofobi och islamofobi där en av deltagarna är islamisten Rashid Musa? Han som tidigare uttryckt sitt förakt mot vita och visat sitt stöd för islamism.

Det är förbannat märkligt det här. När det uppdagas att Sverige behöver göra mer i kampen mot terror och radikal islamism så gör Centerpartiet tvärtom. De bjuder in Sveriges Förenade Muslimer. En muslimsk organisation som står för en radikal tolkning av islam. Och som genom ideologiska ställningstaganden och islamistiska kopplingar bidrar till radikalisering av svenska muslimer. De är ökända för att svartmåla västvärlden samt för att sprida och islamistisk propaganda.

Hur vad det nu Annie Lööf sa när hennes partikollega Aldebe avslöjades som islamist: ”Har man sådana åsikter kan man inte vara politiker i Centerpartiet.” Det stämde ju förstås inte riktigt. Det kanske inte går att vara islamist och verksam politiker inom C men det går alldeles utmärkt att vara islamist och ”kompis” med C.

Annie Lööf och Centerpartiet visar alltså återigen sitt rätta ansikte när det kommer till islamism. Islamism är uppenbart OK så länge den inte upptäcks eller väcker intresse. Lööf visar upp en total oförmåga att stå upp för våra demokratiska principer.

Efter att Lööf och Centerpartiet ertappades med byxorna nere angående Aldeble försäkrade de högtidligt att de visst står upp för svenska värderingar. Det var ju uppenbarligen en stor lögn och inget annat än ett skamlöst försök att bevara väljarnas förtroende. Undrar hur mycket mer av deras väljare tål, eller har varenda kotte som kommit i beröring med Centerpartiet blivit islamist?

Faktum är att det inte är första gången Centerpartiet gör så här. Under 30- och 40-talen, hotades den fria världen precis som idag, av en totalitär ideologi med världshärskarambitioner. Då valde företrädare för Bondeförbundet/Centern att alliera sig med de mörka (bruna) krafternas ideologi. Så historien upprepar sig alltså. Då valde de ett medlöperi med nazister, idag är det med islamister.

Källa: Uvell.se…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp