Sveriges statsminister ljuger

Av | maj 12, 2019

Det ungerska utrikesdepartementets sekreterare Levente Magyar har kallat in den svenska ambassadören för samtal efter de senaste kritiska kommentarerna från den svenska statsministern om Ungern, meddelade det ungerska ministeriet i ett uttalande på fredagen.

Magayar kallar anmärkningarna lögnaktiga och avvisar bestämt en svenska statsministerns grundlösa anklagelser.

– Den svenska regeringen är för migration och orsaken till att de kritiserar oss är att vi säger nej till migration, säger Magyar och tillägger att detta är grunden för konflikten.

– Attackerna mot Ungern är oacceptabla, säger Magyar och tillägger att Sveriges socialminister Strandhäll anklagat den ungerska regeringen för att vara nazistisk på grund av sitt familjestödsprogram. Statsminister Löfvens kommentarer är en del i denna kampanj, säger Magyar.

– Det är det ungerska folket snarare än den svenska regeringen som fattar beslut om Ungerns framtid, säger Magyar vidare och klargör att i april hade ungrarna givit två tredjedelars majoritetsstöd till Victor Orbans regering.

– Detta bör respekteras även av den svenska statsministern, säger statssekreterare Magyar.

Sveriges statsminister Stefan Löfven hävdade i Sveriges riksdag i onsdags att mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, principerna om rättsstaten och media- och forskningsfriheten hotades i vissa EU-medlemsländer, som Polen, Rumänien och Ungern.

Är det inte konstigt att de lilla landet Sverige med 0.13 procent av jordens befolkning ALLTID ska tala om för andra nationer vad de ska göra? Vi har en regering som är så till den milda grad oduglig att den egentligen borde förses med munkavle, stoppas i en låda och förpassas till ett avlägset hörn i historien.

Jan-Ove Malmgren

9 reaktion på “Sveriges statsminister ljuger

 1. Tintin

  De er sant det att Sverige tror att dom kan röda alla. Och försöker att på tvinga andra att göra. Som Sverige. Att ta i mott allt. Och rasera landet. Nu får det vara nog. Håller på Polen Ungern. Och andra som vågar seja i från.

  Svara
 2. Sakke

  Ingen nyhet…Svenskar har alltid blandat i andra länder affärer.
  Håll kjäft o håll er borta!!!

  Svara
 3. Tobbe B

  Ett land där pressen inte längre är fri (=yttrandefrihet) och domstolar styrda av regeringen kan inte kalla sig demokratiskt hur många röster än det styrande partiet har fått. Så även om Orban från början var demoktariskt vald så är han det inte längre då oppositionen inte får komma till tals i media.

  Svara
  1. Sötis

   Tobbe.Trodde du menade Sverige.För det stämmer riktigt bra på Svrrige.

   Svara
  2. Nina

   Tobbe B och media i Sverige har yttrandefrihet ? ” Du/ni får ha åsikter och yttrandefrihet bara de stämmer med våra ” principen gäller här

   Svara
 4. Nihal

  Jag tycker att man bör analysera bättre. Först och främst Orbans regering har fått 2/3 delar av folkets röster. Här kan man inte tala valfusk eller en knapp majoritet.
  Det stämmer oxå Orban han har ändrat “kurs” och blivit mindre demokratiskt.
  Majoriteten av japaner inte vill ha invandring trots en åldrande befolkning och de är i behov av nya krafter. Det finns även andra länder som inte vill ha
  invandring. Så Ungern eller andra Europeiska länder som inte vill ta emot invandrare är inte ensamma om saken. Löfven är otroligt odiplomatiskt med sin kritik på den punkten och försvårar ett sammarbete inom EU. Om man “påtvingar” sina politiska åsikter till andra kan man inte snacka om att vara själv demokratiskt. Om och när EU blir överstatlig och vill bestämma över andra Europeiska länders invandrings politik tar demokratin slut. Varför måste Ungrarna känna sig påtvingade att leva med islamister som vi har blivit. Bara för att Löfven och Miljöpartiet (har alltid röstat på Miljöpartiet men fick nu nog av deras Islamisering av partiet) vill säkerställa röster?? För att de inte vet hur den ska hantera Islamisering hotet i Sverige tar man till taktik och kallar Ungerska regeringens familje politik nazistisk.
  I Italien väljer kvinnor inte skaffa barn. Har man funderat till vilka konsekvenser det kommer att leda? Det är högtid att sätta igång en familj politik som Ungern gör även där. I Europa växer redan en muslimsk befolkning och varför ska man förstärka det? Det här kommer att leda stora missnöje och spänningar i Europa och kommer att ge eld till rasismen och nazismen. Hur ska du kunna integrera de muslimer som inte är sekulära och helst vill ha en Islamister i regeringen? Har Löfven funderat kring dessa frågor.
  Jag håller med V.Orban: Europa är under invasion.
  Istället flytta “problemet” hit ska man stötta och hjälpa i när områden om man vill hjälpa folk som lider av krig och andra svår omständigheter. Vi gör faktiskt en björn tjänst till de länderna för det töms på befolkning som kan försvara, borde försvara sitt land, byggs upp sitt land.
  Ibland en välmenande hand är mycket skadligare. Så politiker: sluta utnyttja demokrati, humanism innan ni tänker konsekvenserna av era handlingar och röster ni kommer att behålla för ni sitter i samma båt!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *