Hon.

Hon försvarade IS. Hon beskrev kalifatet som ett fantastiskt bra ställe att leva på. Hon menade att hon som kvinna kände sig mycket tryggare och friare hos IS än i Sverige. Hon levde i två år i IS huvudstad Raqqa och avslöjades i tv när hon försökte rekrytera kvinnor till terrorsekten.

Hon har ett svenskt namn, hon är tack vare sin tid hos IS mer känd under sitt islamiska namn, Umm Hamza. Hon är en svensk kvinna som tidigt anslöt sig till IS-kalifatet i Syrien. 2007 konverterade hon tillsammans med sin dotter till islam och radikaliserats, och dottern gift sig med den kände Göteborgs-jihadisten Michael Skråmo.

Sedan hon återvände till Sverige har hon levt under skyddat identitet och, med några få undantag, undvikt att prata med medier.

Hon hävdar att andra säger att om en muslim försvarar sig själv är han en terrorist, men vilka är det egentligen som attackerar de muslimska länderna? frågar hon retoriskt. Hur många offer hon har på sitt samvete vet ingen.

Han vet inte, men han tror inte hon är i sådana miljöer längre. Det är ingen risk på det sättet, tror han. Det får hon själv svara på det. Han tror att hon kanske vill ha hon hand om barnen? ”Hon älskar barnen lika mycket som jag gör. Hon vill självklart vara nära dem”, säger Han, morfadern.

Hon var Skråmos svärmor och är mormor till Skråmos sju barn. hon heter Umm Hamza och går i vanliga fall i heltäckande slöja. Nu bar hon hijab och visade sitt ansikte. Hon har sedan hon anlände hållit sig inne på hotellrummet.

Barnens IS-lojala mormor har tillgång till barnen. Hon lever under skyddad identitet i Sverige. Landet som inget förstår. Hon har svurit sin trohet till IS.

Det här kan aldrig gå bra. Det kommer inte finnas något utrymme för: ”Om vi bara hade lyssnat” sedan.

Historien kommer döma oss hårt.

Läs i GT här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *