Lars Vilks.2783: Biennalklimat

Av | 13 maj, 2019

Det händer att biennalens konstkritiker visar prov på mer än att bedöma konsten. DN:s Birgitta Rubin slår fast ett ovedersägligt bevis på klimatförändringen: ”Publiken fick dessutom konkreta känningar av klimathotet under förhandsvisningen i veckan, som var ovanligt kall och regnig för årstiden, med inställda performancer utomhus.” (DN)

Det slår mig att klimatförändringen kan spåras till 1984 när jag besökte biennalen. Det var ruskväder och Markusplatsen stod under vatten. Liksom i år begränsades klimatförändringen under pressvisningen till en dag men just detta kan ju vara ett särskilt symptom. Man bör onekligen se allvarligt på detta. Framöver riskerar åtskilliga performancer att bli inställda.

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *