Stefan Löfven, apropå att duga

Med tanke på den negativa utveckling vi sett ske med vårt samhälle sedan Stefan Löfven tillträdde som statsminister borde fler än några få journalister och kritiker på våra sociala medier ifrågasätta honom som statsminister.

Istället för att stärka vår demokrati har han i allra högsta grad bidragit till att försvaga den. Genom Stefan Lövens uttalanden och ställningstaganden har hans politik ökat polariseringen, motsättningarna, fattigdomen, och utsattheten.

Kvinnors otrygghet i Sverige har Löfven endast motvilligt erkänt. Men så fort frågan kommer på tal antingen ljuger han eller bortförklarar problemen på ett sådant sätt att det inte går att ta honom på allvar, vad värre är, hans syn på saken skapar ytterligare otrygghet. Vi har hört allt från att våldtäkter inte har något med invandringen att göra, att om vi bara ändrar turordningsreglerna inom arbetslivet löser vi de skenande våldtäkterna, till att pensionärer är skyldiga till att svensk sjukvård går på knä och att våldet i samhället enbart handlar om socioekonomiska förhållanden.

Sveriges verklighet är en verklighet med många orsaker, men den går inte att frikoppla från Stefan Löfven, hans kollegor och ytterst det Socialdemokratiska styret.

Stefan Löfven har sedan han blev statsminister 2014 gjort allt han kan för att lura väljare att tro att med partier som SD, numer även KD och M öppnas dörren för fascism och extremism. Det är på så många nivåer fel, men framför allt visar det fram en statsminister som är beredd att göra vad som helst för att framhålla sitt eget parti som den enda garanten för Sveriges fortlevnad. Det är inte bara en lögn. Det är också att förtala ett land. Sverige är inte ett land på gränsen till fascism, däremot är Sverige ett land som skyddar extremister vilket i sin tur bidragit till en sådan ilska och rädsla att svenska medborgare skriker ut sin avsky över Löfven som statsminister.

Stefan Löfven är inte varsam med det han säger. Det har nu gått så långt att han även för sitt eget inre suddat ut sin egen förståelse för vad nazism och fascism är. Och genom det har han som statsminister öppnat upp för ideologier som i akt och mening och hotar det fria samhället och demokratin. Medan Löfven gör allt för hitta den nazism och fascism han påstår finns inom andra partier släpper han i blindo in extremister i sitt eget parti.

Sverige kan inte ha en statsminister som inte förstår vad det är han säger eller tror existera. Vi är inte ett nazistiskt eller fascistiskt land, däremot är vi ett land som kommit att bli en frizon för islamistiska extremister. Och genom det har vi också blivit ett land som står tyst inför antisemitiska krafter. Och det blir ju så tillsist, när man inom sitt eget parti tillåter antisemiter att vara medlemmar.

Stefan Löfven har inte lyckats övertyga väljarna att tro att SD, KD och M är nazistiska/fascistiska partier, däremot har Löfven låtit sig själv övertygas om att all kritik riktat mot dem kommer från odemokratiska krafter. På så vis har Löfven suddat ut den gräns som är där för att hålla honom själv klartänkt. Det är förmodligen därför många av oss idag uppfattar honom som labil. Men vad värre är, är att han också suddat den gräns som aldrig borde ha gått förlorad i en tid då extremismen växer sig allt starkare. Det är just därför extremismen växer.

Kan Stefan Löfven inte låta bli att låta sin egen högst personliga förståelse för vad nazism/fascism är, styra hans jobb som statsminister eller hålla rent från antisemitism inom det egna partiet, kan han inte heller skilja en extremism från det annan. Och det gör honom i tider som dessa, med den utveckling vi ser i relation till terrorism, radikalism, hederskultur, våldtäkter, gängkriminalitet och fattigdom olämplig som statsminister.

Artikeln från tidigare i år men ännu väldigt aktuell…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *