VÅLDTÄKTERNA. Hur kan vreden inte vara större?

En kvinna som var ute med sin hund i Vällingby, Stockholm blev utsatt för ett våldtäktsförsök/ blev överfallen av två män. Händelsen inträffade vid lunchtid, alltså mitt på ljusa dagen.

De senaste månaderna har vi nåtts av likartade nyheter, barnvåldtäkt, 80 årig kvinna som våldtagits, kvinna som utsatts för våldtäktsförsök. Den som följer debatten vet att våld mot kvinnor är akut och ett omfattande och angeläget problem i Sverige.

Utanför hemmet, på väg hem från jobbet, krogen, biobesöket, hårfrisörskan eller ute på promenad med sin hund krig blir kvinnor överfallna, misshandlade och våldtagna i Sverige. Offrens ålder eller samhällsklass spelar ingen roll däremot har de oftast sin kulturella tillhörighet gemensam, det vill säga de lever som fria och självständiga kvinnor utan någon specifik religiös tillhörighet. I vart fall är det senare aldrig något som det pratas om.

Många kvinnor är idag rädda för att utsättas för en våldtäkt eller ett överfall. Hur stort mörkertalet är kan vi bara sia om men att det finns råder inget tvivel. Många är rädda att inte tas på allvar, om de anmäler brottet riskerar de att bli ett sidospår i ärendet. Fokus läggs ofta på mannen/männen, antingen för att förklara deras agerande och omvandla dem till offer eller också i rätten där de undkommer straff genom olika former av strafflindring. Det betyder att väldigt många kvinnor i Sverige skrämts till tystnad och isolering.

Kvinnornas rättigheter är i riskzonen eftersom kvinnors mänskliga rättigheter kränks och inte heller prioriteras av regeringen. Våldet mot kvinnor och flickor är inte bara en enskild händelse, utan ett mönster av övergrepp som fick sitt genombrott efter 2014.

Behovet av arbetet med kvinnor och flickors trygghet i samhället är otroligt stort och vi borde vara fler som kämpade för att upprätthålla kvinnors rättigheter. Vi måste helt enkelt och göra få stopp på att kvinnors mänskliga rättigheter fortsätter att kränkas.

Det finns en viktig faktor bakom allt våld mot kvinnor. Men Sveriges feministiska regering möter den med en öronbedövande tystnad – allt medan läget förvärras. Att statistiken visar på överrepresentation av män från Mellanöstern vägrar man erkänna och ställa sig bakom. Den har man istället effektivt förklarat som något främlingsfientligt, alltså får kvinnor fortsätta att finna sig i att riskera sina kroppar.

Roten till problemet ligger i kulturell härkomst där synen på den fria kvinnans kropp och sexualitet ses som något för alla män att ta. Dessa män har dessutom redan sedan barnsben fått lära sig att kvinnor har ansvaret för att skydda sig från männens sexualitet.

Det framgår av statistiken att män från Mellanöstern är kraftigt överrepresenterade vid sexualbrott. Den statistiken korrelerar med att vi de senaste åren haft en mycket stor invandring från just Mellanöstern. Det handlar alltså om invandringen, inte om ökad anmälningsbenägenhet eller ändringar i lagstiftningen. ”Det finns helt enkelt fler män ur riskgrupperna för att begå våldtäkter i Sverige idag”, skriver Ann Heberlein som förtjänstfullt forskat i ämnet. https://nyheteridag.se/heberlein-skygglapparna-maste-bort-…/

Trots skräcksiffror i statistiken och fruktansvärda rapporteringar om våldtäkter i våra medier händer absolut ingenting för att hejda utvecklingen. Flickor och kvinnors rätt till att leva fritt och i trygghet har sopats under mattan. Rädslan, som många kvinnor vittnar om, begränsar idag deras möjligheter att delta i samhället, i slutänden också deras möjligheter att försörja sig. Utvecklingen i Sverige gör många undviker mörkret, den ensliga vägen, den halvtomma bussen, folktomma platser. Promenaden mitt dagen eller som för flickor, på väg till skolan, har ändå känts mer trygg än den på sena kvällen. Nu gör inte ens den det längre. Risken för att utsättas för en våldtäkt spiller över på alla dygnets timmar.

Det är magstarkt. Att Sverige med sin feministiska regering tvingar tillbaka kvinnan in i hemmet, långt från den frihet hon en gång bröt sig loss ifrån.

Det var lättare sagt än gjort att skapa ett jämställt land. Det var en kamp med blod, svett och tårar och med en långsiktigt envishet. Det tar nämligen mycket kraft och energi att ändra djupt rotade attityder och beteenden. Nu är vi alltså på väg att tvinga den fria kvinnan tillbaka in i ofrihet. En fråga vi rätteligen borde ställa är om de politiker som jobbar med kvinnors rättigheter verkligen vill ha ett Sverige där kvinnors jämställdhet och frihet rycks undan?

Om det var dem som drabbades då? Om det var deras dotter? Om det var deras älskade? Om det var deras vän? Skulle de då som jag gråta, rasa och om och om igen skriva text, på text i förhoppningen om att någon politiker därute tillsist ska lyssna? Eller skulle de, så som nu, förbli tysta?

Vissa saker borde vi aldrig ha tvingats vänja oss vid. Nu har vi tvingats till det. Somligt skulle aldrig ha fått bli vardag. Nu har det de. Många känner idag en stor ensamhet, hjälplöshet och rädsla. Hur den våldtagna kvinnans liv och framtid ser ut vet vi. inte. Vi vet bara att deras trygghet ryckts undan och att de inte bara förnedrades av våldtäktsmannen/männen. För varje dag tystnaden pågår förnedras de ytterligare.

Frågan om härkomst och sexuellt våld är, trots svårigheten i det, en fråga ingen längre borde väja för. Att alla utländska män inte är våldtäktsmän säger sig självt. Liksom att alla svenskfödda män inte heller är det. Runt 75 procent av de som sökte sig till Sverige under flyktingkrisen 2014 var män. Och det har påverkat vårt samhälle på olika sätt, både det som är bra och det som inte är det.

Det finns inget att vinna på att svartmåla men det gör det inte gäller genom att skönmåla. Intellektuell ohederlighet eller att boosta din egen agenda likaså. Vi måste sakligt kunna förhålla oss till att efter 2014 lever det många med män med en annan kvinnosyn än vår. Och den påverkar vårt samhälle och kvinnors frihet.

Vreden borde vara större …

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

4 reaktion på “VÅLDTÄKTERNA. Hur kan vreden inte vara större?

 1. Erik Nilsson

  Hej!
  Intressant artikel.
  Men jag saknar referenser till statistiken.
  Förutsätter att ni redovisar officiell statistik om ni står för sanningen och inte “sanningen”.
  Ni vill väl inte vara som MSM.
  Mvh Erik

  Svara
   1. Erik Nilsson

    Alltså på riktigt Henrik! Tar du mig för en idiot?
    Tycker du själv att en källhänvisning till en subjektiv artikel på Nyheter idag utan några som helst referenser till officiell statistik är en tillförlitlig källa?
    Trodde ni förespråkade sanningen här? Jösses vad pinsamt att behöva säga det men jag förväntar mig en riktig referens. Hur svårt kan det vara?

    Svara
 2. Erik Nilsson

  Ok. Så ni är inga journalister alltså utan bara vanliga tyckare. Men säg det då. Och byt domän till projektalternativsanning.com

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *