Jenny Sonesson: Vi har en välfärdsstat för att medborgare ska få hjälp när de behöver det.

Catta Neuding Skoog har föredömligt engagerat sig i denna svårt sjuka kvinnas öde. Läs Cecilia Pruchas text som är skriven via diktamen för hon inte kan röra sig.

“Som om livet inte var tillräckligt svårt, avslog Försäkringskassan min ansökan om sjukförsäkring. De tyckte att jag skulle arbeta. Med en kropp som knappt bär mig och under konstanta smärtor. Arbetsförmedlingen tyckte inte det och skickade ett intyg att jag inte kunde arbeta. Försäkringskassan fortsatte dock att envisas att jag kunde ha ett “anpassat arbete som inte ställde krav på kognitiv förmåga”. De kunde dock inte ge ett konkret förslag på vad detta arbete skulle vara. Så här sitter jag nu. Jag är en ensamstående mamma till en åttaårig pojke. Jag har inga pengar. Jag har sålt allt jag har av värde för att kunna köpa mat. Den ångest jag dagligen lider av går inte att beskriva. Fram till för några veckor sen övervägde jag på allvar att avsluta mitt liv.”

Vi har en välfärdsstat för att medborgare ska få hjälp när de behöver det. Hur kan vi ens diskutera till exempel att anordna OS i Sverige när svårt sjuka föräldrar överväger att ta livet av sig för att de är så förvivlade över uteblivet stöd? Värna samhällskontraktet.

Jenny Sonesson, på facebook

Artikel i Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *