Nuri Kino: Sverige ska skydda barn, alla barn, men inte en terrorist – oavsett om denna är en mormoder

Av | 14 maj, 2019

Jag ägnade måndagskvällen åt efterdyningarna av ett folkmord. Bland annat åt sökande och identifiering av stulna barn. Jag pratade i en timme med en mamma vars dotter varit försvunnen i snart fem år och som någon nu tror sig ha sett i ett läger för ISIS-medlemmar. Den lilla flickan ska finnas i ett flyktingläger, bland terrorister. Mamman vill ha hjälp att försöka hitta henne där, hon hade hört talas om en svensk läkare som rör sig i lägret. Det var ännu en för mig mentalt jobbig kväll … och jag vaknar till att en känd svensk terrorist åkt till Erbil för att träffa sina sju barnbarn. Jag blir stum.

I fredags frågade en tysk tv-journalist mig varför svenska medier ägnar så mycket sändningstid åt sju föräldralösa barn och deras morfader. Den tyska journalisten ville också veta varför ingen rapporterar att mormodern är en hårdför terrorist. Tyskan tror att det är en konspiration, att svenska redaktörer är ISIS-sympatisörer. Jag svarade att det är självklart inte är så utan att storyn innehåller alla ingredienser för att få stor spridning, ondskan, godheten, föräldralösa och värnlösa barn som behöver hjälp … Jag är humanist, som sådan vill jag alltid barn bästa. Oavsett vilka föräldrarna är. Detta betonade jag för tyskan. Hon undrade också varför ingen svensk redaktion ägnat tid åt att granska vilka brott mot mänskligheten mormodern, fadern och modern, alltså terroristerna har gjort sig skyldiga till.

Nu ser vi i svenska medier att mormodern befinner sig i ett hotell i en stad dit tiotusentals barn som hennes ideologi och organisation ville stjäla eller döda flydde till. Hon har träffat barnbarnen och deras morfader, hennes före detta man.

I söndags attackerade terrorister som mormodern sympatiserar med en söndagsskola i nordvästra Syrien. Den här bilden är från den attacken. Fem barn och en vuxen dödades.

Nuri Kino, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *