Ny Facebookgrupp bildad. Bensinupproret 3,0 vill höja bensinpriserna för miljöns skull.

Av | 14 maj, 2019

Förra onsdagen bildade Viktor Erik Jensen en ny grupp på Facebook som ska ta upp kampen bed Bensinupproret 2,0. För att göra det besvärligt för dem som söker så döpte han gruppen till Bensinupproret 3,0.
Men då frågar man vad den nya gruppen vill åstadkomma, vad tycker de med bensinpriset, är det för högt eller är det för lågt enligt den nya gruppen?
Jo, de tycker att priset är för lågt, de menar att priserna måste höjas för miljöns skull.

Lundabon Jensen vill att Bensinupproret 3,0 ska bli en motpol till Bensinupproret 2,0, och att de ska arbeta för ett högre bensinpris. Detta för att fordonsägarna ska tvingas ställa om till en mer miljövänlig bilism.
Både Aftonbladet och Expressen skriver nu att denna nya grupp växer snabbt och att de sedan starten fått 2 200 medlemmar på en vecka. Enligt Jensen ska gruppen diskutera de olika mekanismer som finns, olika skatter och avgifter på bensinen eller koldioxidutsläppen.

De diskuterar också hur de ska kunna kompensera landsbygdsborna för det de högre bränslepriserna de vill införa. För de vill att det blir en så rättvis omställning som möjligt.
Han är också medveten om att gruppen kommer att provocera de som anser att höjda bränslepriser kommer att drabba landsbygdsborna. Men han menar att båda grupperna behövs för att kunna diskutera hur det är bäst att komma fram till en hållbar lösning för bilismen och för att rädda miljön.

Så träder ännu en naiv miljöaktivist fram och talar om att det enda som gäller för att rädda världen från undergång är att Sverige höjer priserna på allt möjligt, att vi ska stänga ner landet för att rädda miljön. Men hur vore det om de själva då flyttade ut på landsbygden och försökte leva som de vill vi ska leva. Men det kommer nog aldrig att inträffa då deras egen levnadsstil skulle göra att de själva gick under. För det är alltid lättare för dessa miljökämpar att sitta på något café i innerstaden och mena att landsbygdsborna ska leva som dem.

https://www.aftonbladet.se/a/Qowg9q
https://www.expressen.se/…/han-vill-hoja-bensinpriset-star…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *