Tino Sanandaji: Det ska va gött o leva, med andras pengar

Det är kanske surt att tvingas ge Malmö snart 6 miljarder per år i utjämningsbidrag, men vi kan i vart fall glädja oss åt att pengarna används rätt:

”Femdubblade hyror när Malmö stad betalar akutboende till hemlösa. Hyran för en trerumslägenhet kan stiga från 7 500 kronor till 45 000 kronor när Malmö stad löser situationen för hemlösa. Skattebetalarna står för kostnaden. Slutnotan när kommunen köper akutboende på hotell och i lägenheter: Rekordhöga 161 miljoner kronor i fjor…Vi kan avslöja att Malmö stad genom sina affärer har skapat ett system med stora och snabba vinster för lägenhetsjägare som agerar mellanhänder”

”Rekord: Hotell till hemlösa för 440 000 kronor per dygn. Malmö stads kostnader för hotell och liknande dygnsboenden har ökat med 200 procent på tre år. ”Systemet har kantrat”, säger Rikard Vroland, avdelningschef på arbetsmarknads- och socialtjänsten…Hem & Hyra har avslöjat miljonrullningen med skattemedel när Malmö stad köper dygnsboende för hemlösa via mellanhänder”

Medan Malmö prioriterar hotell lyxar Södertälje till det än mer med sin utjämningsmiljard. ”Kom i Ferrari – sökte socialbidrag. Personalen på socialtjänsten i Södertälje höll på att tappa hakan. Personen som hade parkerat den röda Ferrarin kom in på socialtjänstens kontor, lade upp nycklarna på disken och lämnade in blanketten där han ansökte om försörjningsstöd.

Vid kontroll visade det sig att personen inte ägde bilen men hade tillgång till den och körde den. Även om det inte går att bevisa, så tror Anna Flink, chef för försörjningsstöd, att den ägs av en bilmålvakt. – Vi ser det då och då när vi ställer frågor till de som söker försörjningsstöd. De kör bilar men äger ingenting”

Det ska va gött o leva, med andras pengar.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *