Wolodarski har upptäckt TV:n

På twitter skriver Peter Wolodarski: ”Att avskaffa public service gynnar varken mediemångfalden eller privata medier. SVT och SR är viktiga för svensk demokrati.”

Viktiga? Speciellt när man tvingar medborgarna att betala, men inte låter dem ha åsikter om innehållet, då är SVT och SR jätteviktiga – ju!

Och vad händer om viktiga SVT- och SR-agendan plötsligt bestäms av en för Wolodarski obehaglig politisk majoritet i riksdagen? Kommer han ha kvar sin åsikt då, att kanalerna är viktiga för svensk demokrati? Tror inte det. Så viktiga är nog inte SVT och SR för Wolodarski när allt kommer kring.

Dessutom behöver Wolodarski förklara hur mångfalden ökar genom statens tvångfinansiering? Det säger sig ju självt att det inte går så länge ”mångfalden” förhåller sig till S, V, MP. Wolodarski kanske menade någon annan slags mångfald?

Ropen om en nedläggning kommer dessutom någonstans ifrån. De är en direkt följd av en usel journalistik, vinklad, politiskt färgad och censurerad. Från dem som tvingas betala trots att de inte står bakom PK-ismen. Fast det är klart, det är förmodligen en överraskning för Wolodarski som aldrig kunnat betrakta något ur ett annat perspektiv än sitt eget.

SVT och SR hade varit bra för vår demokrati om de hade bedrivit saklig och objektiv journalistisk men det gör de ju inte. Kan inte Wolodarski en gång för alla få in i sin tankevärld att över 80% av de som arbetar inom Public service hyser V- , S- eller MP sympatier. Då borde Wolodarski också förstå att det speglar innehållet, även om han helst vill streta emot.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “Wolodarski har upptäckt TV:n

 1. nils-åke

  Skulle vara intressant att veta vilka medier som leverar den objektiva sanningg du beeskriver??? Att projekt sanning inte representerar den öinjen står ju klart. Men som sagt ecempel

  Svara
  1. Mobproduktion

   Den objektiva sanningen existerar inte i medier, detta då alla medier drivs av människor som bara genom sitt urval skapar en omvärldsbild.

   Och statstelevision tvångsfinansierad av alla skattepliktiga medborgare över 18 år med 8500 inflationssäkrade skattefinansierade miljoner per år existerar definitivt inte.

   Däremot existerar en fri, ej skattefinansierad, media. Genom att ta del av information från olika medier kan självständigt tänkande medborgare själv skapa sig en uppfattning om vad som är rätt och fel utifrån sina egna värderingar.

   Det ÄR klurigt med demokrati och yttrandefrihet.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *