MALMÖ. 17-årig ‘ensamkommande’ asylsökare förnedrade och filmade sjuka gamla på vårdboende

 

Enligt honom själv är han den snällaste, det är vårdtagarna som är bråkiga

17-åringen anställdes för att ta hand om SVÅRT sjuka människor på ett privat vårdboende i Malmö. Det var han dock inte intresserad av, han ville göra något med vårdtagarna. Förnedra dem och spela in förnedringen med sin mobil. Filmerna la han upp på Snapchat. Hur filmerna togs emot av exempelvis av sina kompisar framgår inte. Historien rullades upp när filmerna nådde en bekant till ynglingen, som klokt valde att kontakta polisen.

I Malmö lokaltidning står det förstås inte mer än vad som måste. Läser man Samhällsnytt får man veta lite mer. Bland annat att han kom till Sverige som ensamkommande. Samhällsnytt berättar att ynglingen dömts för olaga intrång. Mer om ynglingen och domen kan ni läsa här:
https://samnytt.se/asylsokaren-nawras-fornedrade-kvinnor-p…/

Är det verkligen rimligt att någon som helt nyligen dömts för brott ska arbeta med svårt sjuka gamla människor som behöver trygghet och i allra högsta grad förtjänar respekt?

I ena filmen syns hur pojken hissar upp en 88-årig kvinnas säng så att hon inte kan komma ner. När kvinnan ber om hjälp säger pojken åt henne att hålla tyst och visar fingret. Makten rusade säkert genom 17-åringens kropp som också genom att visa fingret talar om gamlingen vad han anser om henne. Vad den 88- åriga svårt sjuka kvinnan upplevde och kände kan vi endast sia om, men vi är nog inte långt från sanningen om vi skriver att hon kände sig maktlös, förnedrad och väldigt rädd.

I en annan film puttar 17-åringen iväg en 85- årig kvinna samtidigt som han vinkar till henne. Ett annorlunda sätt att visa fingret på, men det är ändå det han gör. Kvinnan måste ha varit livrädd.

Varför 17-åringen beter sig så här illa är svårt att förstå. Han själv säger att han är den ”snällaste personen” på boendet och att det är vårdtagarna som varit bråkiga.

Det finns inte kotte som köper den förklaringen ej heller ser den som godtagbar. Han på ett mycket grovt sätt utnyttjat kvinnornas skyddslösa ställning och svårigheter att värja sig.

”Enligt tingsrättens mening kan det också hållas för visst att han agerat som han gjort i syfte att verka cool inför åtminstone en av sina kompisar”, står det att läsa i domen.

”Med hänsyn till pojken låga ålder stannar påföljden vid ungdomsvård.”

Lokaltidningen Malmö Limhamn…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *