ANTISEMITISM. Socialdemokraternas ovilja att stå upp för svenska judar förskräcker.

Morgan Johansson försöker släta över judehatet genom re-twittra en lögn om högerextremister, https://twitter.com/charberg1/status/1128337090670931968…

En Charlotte Wiberg, som gillar synt, opera, skräckfilm och är frilansskribent och medarbetare i Filmtidskriften FLM skriver på twitter: ”Antalet antisemitiska hatbrott har ökat med 20 % senaste året i Tyskland. En överväldigande majoritet av brotten, 90 %, begås av högerextremister. Antalet politiskt motiverade brott i stort har dock minskat. Även där leder högerextremismen stort.”

Överlag framstår inte Wiberg som en skribent att använda som källa i en fråga som får svenska judar att fly Malmö och i vissa fall Sverige. Ändå gör Morgan Johansson det. Och han gör det också utan att förklara varför han twittrar om högerextremism i Tyskland, kort efter att S återigen påkommits med att inte kunna hålla rent för antisemitismen inom sitt eget parti och en judisk kvinna brutalt knivhuggits mitt dagen i Helsingborg av en muslimsk man.

Likgiltigheten inför dådet i Helsingborg och passiviteten inför att antisemitismen inom S har öppnat upp för mer antisemitism och hat är skrämmande.

Visst, attentat mot och hot mot judar kan bara de som hotar och hatar anklagas för, men Socialdemokrater, oavsett om de är på riksnivå eller på lokal nivå, tar inte strid mot antisemitismen, vare sig den inom det egna partiet eller uti samhället. Stefan Löfven gör några halvhjärtade uttalanden om att det är oacceptabelt, Morgan Johansson twittrar om att högerextremister i Tyskland, det är i princip allt de det gör. Varför får de komma undan med ett sådant förkastligt beteende? Och ska vi hårdra det utgör Löfven, Johansson och kanske allra mest Margot Wallström det största hotet mot judar i allmänhet och svenska judar i synnerhet.

Media är inte ett dugg bättre. Var någonstans har vi kunnat läsa om att mannen som brutalt knivhögg den judiska kvinnan nio gånger i Helsingborg också var muslim? Tystnaden om det från svensk sida vittnar om att man menar att härkomst inte har någon betydelse, trots att det har all betydelse. Den som knivhögg är extrem, men dock ej högerextrem. Hade han varit det kan vi vara övertygade om att kraftfulla uttalanden, snabbt följt av handlingskraft hade stått som spön i backen från socialdemokraternas håll.

Och det är just det här som är så förbannat illa. När den israeliska presidenten President Reuven Rivlin skriver: ”Swedish police are investigating the attack as a hate crime, while local Jews expressed concern that the attack was anti-Semitic in nature.” Råder en fullkomlig tystnad. Och medan samma president också fördömer dådet: ”Once again, Jews in Europe are in danger. Today’s brutal stabbing of a woman in Helsingborg, Sweden reminds us that we cannot rely on fading memories of the Holocaust to keep today’s Jewish communities safe.” syns inte Stefan Löfven till och Morgan Johansson anstränger sig för att twittra om högerextremism.

Socialdemokratisk handfallenhet i svensk utrikespolitik i Mellanöstern spelar en stor roll i att antisemitismen i Sverige ökar. Det är nämligen en politik som hyllas av antisemitiska krafter här.

I dag känner judar rädsla. Det förstår jag att de gör. De får runt om i Sverige vara lika försiktiga som kvinnor när de är ute i offentligheten. De får precis som kvinnor sköta sin egen säkerhet eftersom brotten mot dem knappt ger några konsekvenser ej heller uppmärksammas. Det är en mycket obehaglig insikt att göra; att tystnaden kring hoten och hatet mot judar faktiskt handlar om att Socialdemokraterna vill att det ska vara tyst.

Socialdemokraternas ovilja att stå upp för svenska judar förskräcker. Och deras ageranden är rent av obehagliga.

Israeli International News…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *