Att läsa Ygeman på twitter är ett stålbad

Generellt sett anser jag att man bör ha ett visst överseende med att människor ibland skriver ogenomtänkta saker. Av människor som har språket som sitt arbetsverktyg tycker jag dock att man måste kunna ställa högre krav.

Socialnämndens ordförande i Timrå, Per-Arne Frisk (S), gick exempelvis över gränsen när han kallade ett modulboende för flyktingar i Bergeforsen för en “n*g*rby”. D
https://www.st.nu/…/per-arne-frisks-s-nya-snedsteg-kallade-…

Ygeman slänger sig inte med epitet som ovan. Språket är alltid korrekt men det är vad han skriver om som är mer problematiskt. Nedan tar jag upp några av hans senaste twitterinlägg.

Henrik Sundström, Moderat utmanarkandidat till EU twittrade: ”Så, Annie Lööf ska första maj-tala i Ludvika.”

Av någon anledning provocerar det här Ygeman som likt en vapendragare rycker ut i full karriär för Lööfs räkning och klämmer till med det här svaret:

”Märkligt att så många i högern upprörs mer över att @annieloof demonstrerade mot nazister, än att nazisterna demonstrerar på svenska gator.”

Det är möjligt att dessa tweets föregåtts av en diskussion sinsemellan men för den oinsatte framstår Ygeman som något underlig. Här får alltså en högerpolitiker i i Ygemans flöde, som mest tycks vara förvånad över att Lööf skulle tala, representera ”så många i högern upprörs mer” över Lööf än nazisterna på gatorna.

Det är faktiskt märkligt att Lööf talade, men mest märkligt är att hon talade om extremism. Islamistiska extrema värderingar har funnits länge inom hennes eget parti. Det säger ju sig självt att representerar man ett sådant parti kan man ju inte tala extremism. Dessutom, Lööfs fokus på ”vita män” har visat oss att det är inte är någon slump eller något hon bara kastar ut sig när ilskan stiger. Det förklarar såväl hennes identitetspolitiska visioner som islamisterna i partiet.

Undrar om Ygeman blev förvånad när det var SSU:are som sjöng antisemitiska sånger i Maj-tågen och inte högerextrema? Kanske inte, Ygeman vet ju att de som sjöng och ibland skränar om att mörda judar, är socialdemokratins undervegetation som de vägrar sparka ut ur partiet, och som därmed får betraktas som potentiella framtida makthavare. Det förklarar möjligen Ygemans tweet? Oavsett, så är det skandalöst det hat och den polarisering Ygeman och hans kollegor göder.

Problemet för Ygeman och Lööf är att de sorterar in normalbegåvad vit man som högerextrem till bredden fylld med högerextrema rasistiska åsikter som det mest förkastliga de kan tänka sig. Den islamistiska extremismen och vänsterextremism problematiserar de bara istället. Därför ses inte islamister som onda på samma sätt som högerextrema eller ens som normalbegåvade i att kunna fatta egna beslut på samma sätt som högerextrema. Och det är klart det måste bli så när bägge partier inte bara öppnat dörrarna till Sverige för islamister, utan också dörrarna till sina egna partier. Önskvärt vore om dessa två också kunde förstå det, då kanske de skulle se islamisternas ondska för vad den är.

Det är förstås givet att Ygeman också gör sin insatts i Greta-debatten på twitter: ”Grattis Greta!
Kanske dags att fråga kritikerna i SD och KD när de ska göra insatser för mänsklighetens överlevnad som uppmärksammas av Påven, Barack Obama och FNs generalsekreterare? Och när partiledarna Jimmie Åkesson och Ebba Bush Thor hamnar på Time:s förstasida?”

Det borde inte för mycket begärt att förvänta sig ett visst mått av genomtänkta inlägg, särskilt när det handlar om arvoderade politiker som Ygeman som ägnar sig åt politik på heltid. Men det är faktiskt att begära för mycket. Greta är inte längre sin egen person, hon är arvoderade politikers som inte längre orkar driva sina egna sakpolitiska frågor. Ygemans ork räcker inte längre än till att fortsätta spä på unkenheten inom svensk politik.

Vuxna politiker, ja vi får ju lov att börja skilja ut dem på det viset nu när Greta blivit Socialdemokraternas skugg-statsminister, som inte klarar att uppföra sig vuxet på nätet borde vi prata mer om. Det är ett problem, som varken löses av Greta, bättre klimat eller tillbaka till skolbänken.

Ygeman twittrar en hel del om hat och samtalsklimat. När en viss europeisk pastor var på väg till Sverige, beskrivs han av DN som ”Hatpredikanten”. Då kände sig Ygeman manad att säga sitt som twittrade:

”Bra att Andersson stoppas vid gränsen. Det samma borde gälla för andra som sprider hat och hot. Nu återstår för EU att upprätta en sanktionslista över hatpredikanter som ska förvägras inresa i Schengenområdet”

En fläkt av kraft, lite jävlar anamma minsann. Tänk om vi kunde se samma reaktion mot Annie Lööfs islamis-konferens den 15 maj. Om man vill så har han några dagar på sig att visa fram sin avsky lika starkt som den han visar för hatpredikanten.

Det kommer inte ske. För Ygeman kan uppenbarligen inte skilja på hat, yttringar, hat-yttringar och brott. Att hata omvandlas inte per automatik till ett brott. Av den anledningen och i synnerhet i sin roll som politiker med stort inflytande över unga, borde han vara mer försiktig med vad han skriver.

Jag borde bli förvånad över att Ygeman twittrar om Näthatgranskaren, men det blev jag inte. Ygeman gillar dem och vill gärna visa det genom twittra sitt stöd. Och visst fick Näthatgranskaren några extra följare med Ygemans hjälp: ”Vi närmar oss 1000 följare. Kan vi få lite hjälp?”

Självklart blev folk förbannade. Vi vet ju alla vem det är som står bakom sajten och anmälningarna, och vi vet också vad denne har gjort mot djur. Borde man inte fälla djurplågare som flyr landet för att slippa sona för sitt brott istället? Skamligt att Ygeman retweetade det.

För er dom orkar finns mer här
https://twitter.com/pcsummit_se/status/1125679202362187776…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *