Nya skandaler i bland Malmösossarna när partiets stabschefen Luciano Astudillo får ordförandeskapet i hamnbolaget Copenhagen Malmö Port, ett arbete som enligt praxis ska tillfalla en förtroendevald.

Av | maj 17, 2019

Mycket vill ha mer är något man hört sedan man var liten och det gäller med all tydlighet även bland politikerna. Och det är inte bara bland högerpolitiker som detta gäller, även vänsterpolitiker är drabbade av samma fenomen. Det kan man om ingen annan stans utläsa i denna Kvällsposten artikeln som är någon dag gammal. Artikeln handlar om mångmiljonären Luciano Astudillo som arbetar som stabschef för kommunalrådavdelningen i Malmö. Han gjorde sig känd för att i mars månad söka folk till en kampanjfilm för socialdemokraternas EU-valkampanj. Men någon lön utlovades inte för medverkan i denna kampanjfilm, något som skådespelaren Björn Sjöstrand reagerade kraftigt på.
Han sade då: ”Det är inte värdigt ett arbetarparti.”

Nu avslöjar Kvällsposten att denna Luciano Astudillo av Malmö stad nominerats till ordförandeskapet i Copenhagen Malmö Port, CMP. Han är Katrin Stjernfeldt Jammehs närmaste medarbetare. Dessa uppdrag som som ordförande i kommunägda hel eller delägda bolag brukar normalt tilldelas politiker som Malmöborna själva valt, inte politiska medarbetare som valkåren inte har valt att företräda dem. Nu visar det sig att denna Astudillo förutom sin lön som stabschef på 69 421 kronor i månaden kan kamma hem ytterligare 380 000 kronor på sitt nya uppdrag.
Men Katrin Stjernfeldt Jammeh är helt oförstående i att hon inte skulle nominera Astudillo och att det strider mot praxis. Hon menar att Astudillo är en politiker som de tidigare som representerat Malmö stad som CMP-ordföranden.

Hon menar att i och med att han är en politisk sekreterare och är vald av kommunstyrelsen så räknas han som politiker. Och han har samma pensionsavtal som kommunalråden, och framför allt så betalar han sin partiavgift månadsenligt så då måste han vara politiker. Men hon som kommunalråd tycker att han kommer att få för mycket betalt.
Men att Astudillo inte är folkvald det tycker hon är okej, att han sen under 2015 uppmärksammades tjäna miljoner på sitt aktieinnehav när han satt som styrelseledamot i fastighetsföretaget Viktoria Park AB, som köpte upp fastigheter i miljonprogrammet och lät arbetslösa hyresgäster sköta om husen för småpengar. Sådant verkar inte bekymra Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Men det är också typiskt för dessa makthungriga sossar, de tycker att om ingen opponerar sig allt för mycket så är det okej och ingen fara, opponerar sig någon mycket så är de antingen rasister, fascister eller nazister, för ingen sosse kan väl göra något som är fel eller regelvidrigt. Det är alltid den andra parten som har fel och som behöver straffas enligt dem.
Men som sagt var detta är inte första gången en sosse i Malmö menar att de inte gör några fel, för vilken kommer inte ihåg Reepalus antisemitiska tal, eller när Katrin Stjernfeldt Jammeh gick ut på Facebook och angrep medierna för att de uppdagat att jihadistiska krafter tagit över SSU i Skåne, och nu sist SSU:s antisemitiska sånger och slagord. Detta är nog tyvärr inte den sista gången en sådan här skandal kommer att inträffa när socialdemokraterna i Malmö är involverade.

https://www.expressen.se/kvallsposten/s-miljonar-far-extra-jobb-och-kan-lyfta-dubbla-loner/?fbclid=IwAR1AuzV6KccTQtzmGFS-st4gpElJZMInabqUgeoKxcywrU5Dwk9rU4b5WWg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *