Lars Vilks. 2787: Så skall vi igen bli chockerade

Horace Engdahl.

I konsten kan konstnären utnämna vad som helst till konst. I vårt verkliga och brokiga leverne kan tillräckligt pikanta och gärna besvärande situationer utnämnas till mediehändelser. Det behövs en konstant påfyllning. Vad som just nu rör sig är inte minst långköraren Horace Engdahl. Han ligger inte bra till. Hans försvar är litteraturen och hans nyutkomna bok ”De obekymrade” är onekligen att tro på konsten (ingen mediecoach där inte). Det kan lyckas men det kommer att ta lång tid och recensionerna av boken utgår ifrån den motvilja han har skapat. Ändå, lite kultur i medieraseriet är alltid något. (Expressen)

Bättre fart är det i SD-politikern som tafsade på sin kollegas bröst. Medierna har frågat vad folk tycker om det och det verkar stå klart att man finner det ”helt oacceptabelt” (varje annat svar hade givetvis varit intressant). Aftonbladet. En utmärkt nyhet med den goda blandningen av sex och politik. Efter en längre tid med klimatet måste publiken få något annat. Klimatretoriken är uppbyggd kring näpenhet och ångest vilket är en både suggestiv och framgångsrik blandning. Men också det vänjer man sig vid. Den vidare utvecklingen av sexdramat är att det kan röra sig om ”fasthållning”, en allvarlig försyndelse som, om jag inte missminner mig, ger två minuters utvisning i ishockey. Polis och åklagare är redan på plats (Expressen).

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *