Ebba Busch Thor: Ska Annie Lööf rädda Stefan Löfven igen?

I går pressade jag till slut fram ett svar från Annie Lööf. Riksdagen ska ju fatta beslut om misstroende mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll på tisdag. Eftersom KD, M, L och SD alla har deklarerat att det saknas förtroende för Strandhäll hänger allt på Centern.

Det är alltså Lööf som kan avgöra om regeringen Löfven ska drabbas av en misstroendeförklaring mot dess kritiserade statsråd.

Alla som minns affären på Transportstyrelsen anar vartåt det barkar. Då var det försvarsministern som uppenbarligen inte hade klarat av sitt arbete i regeringskansliet, i en situation när själva rikets säkerhet hade äventyrats. Ändå räddades han kvar – av Centerpartiet (och då även av Liberalerna). Och det var innan centern officiellt hade förvandlats till benprotes åt en annars haltande socialdemokrati.

Nu gäller det alltså Strandhäll. Hon har misskött Försäkringskassan och vilselett Konstitutionsutskottet.

Tidigare har Annie Lööf sagt att hon skulle ge besked ”i god tid innan omröstningen i kammaren”. Och det var därför jag krävde ett svar i Expressens tv-program Bara Politik igår. Nu säger Annie Lööf att hon kommer att ge besked i samband med omröstningen på tisdag.

Vi får svar efter valet på söndag, med andra ord. Väljarna ska uppenbarligen inte få veta om Annie Lööf ska rädda Stefan Löfven igen.

Nu kritiserar Lööf mig för att jag ”försöker blanda ihop misstroendeförklaringen med valrörelsen”. Men det är ju hon som använder misstroendet – och sitt uteblivna besked om det – som ett sätt att plocka poäng i valet! Genom att undanhålla för väljarna vad en röst på Centerpartiet innebär, hoppas hon ge sin kandidat Fredrick Federley en extra skjuts på resan till Bryssel.

Andra partier bestämde sig i princip direkt om misstroendet. Det var inte så svårt. ”Annika Strandhäll har agerat på ett sätt som är oförsvarbart”, sade till exempel Jan Björklund.

Medan C ska försöka mjölka ut ett bra valresultat ur det.

Jag tycker att svenska folket förtjänar ett svar. Ska Annie Lööf rädda Stefan Löfven igen?

Ebba Busch Thor


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *