En man lurade med en flicka i 10-årsåldern ner i en källare och försökte förmå henne att utföra oralsex

| 27 maj, 2019

Händelsen rubriceras som försök till grov våldtäkt.

– Det är en flicka som har varit ute på innergården, När hon öppnar porten och ska gå upp i lägenheten kommer det en man som slår följe med henne in i ett trapphus på Albogatan i Kristianstad. Han förmår henne att, istället för att gå upp till lägenheten, slå följe med honom ner i källaren. Där tar han av sig byxorna och vill att hon ska utföra oralsex på honom, säger Magnus Lautin, polisens inre befäl i Kristianstad.

Enligt polisen ska flickan dock ha kunnat ta sig därifrån.

– Hon säger att hon gick därifrån och gick hem till sina föräldrar. Det ska inte ha använts något våld överhuvudtaget och ingen beröring.

Mannen är inte gripen och polisen vill ha vittnesuppgifter. Det är oklart i vilken ålder mannen är.

– Vi skulle vilja ha vittnesuppgifter, om någon har sett något liknande eller annat olustigt som har skett vid 19-tiden vid Albogatan. säger Magnus Lautin.

– Vi har en beskrivning av hur mannen ser ut, men jag vill inte gå ut med det i nuläget för att det kan påverka vittnesbeskrivningen.

Ska barnfamiljer i området vara oroliga?

– Nej vi vet inte mer än att det här ska vara en isolerad händelse.

En isolerad händelse? Vad är det för svar? Alla våldtäkter är isolerade händelser. Menar polisen att våltäkter är epidemier? Att det inte är något att hänga upp sig på?

Som vanligt går man inte ut med signalement. Det brukar vara tecken på att denne tillhör en grupp man inte vill att allmänheten ska veta vilken det är. Jag utgår från att det inte handlar om en ljushårig person, som i fallet med våldtäktsförsöket på Djurgården där Aftonbladet var väldigt viktigt med att påpeka att den eftersökte just var ljushårig.

Det är så att man kräks!

Jan-Ove Malmgren

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/man-lockade-med-nioarig-flicka-i-kallare-och-forsokte-fa-henne-att-utfora-oralsex/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/50WXgb/flicka-utsatt-for-valdtaktsforsok

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •