Hur tryggt och säkert är Sverige numera?

| 27 maj, 2019

Det trygga och säkra Sverige visar sig ännu en gång inte vara så tryggt och säkert som vissa vill påskina. Men något har ändrat sig, det är inte bara i storstadsområdena som osäkerheten och otryggheten växer. Nu så händer våldshandlingarna även i mindre städer och orter i vårt land.
Denna gången hände ett vansinnesdåd i Anderstorp då en 20-årig man blev knivhuggen i halsen av honom okänd person när denne slet upp dörren och knivskar honom medan en kvinnliga bekant satt bredvid honom i passagerarsätet.

Så hur står det egentligen till med trygg och säkerhet, finns där någon sådan kvar i Sverige kan man fråga sig?
Jo, där finns nog ändå lite trygghet och säkerhet kvar i landet, men den äts upp alltmer av alla dessa knivskärningar och andra brott som drabbar okända offer. Den minskar allt fortare när våldet sprids ut till mindre städer och orter. Den minskar för varje sådant här vansinnesdåd, även om det som i detta fallet gärningsmannen grips när polisen kommer anländer till platsen.

Tryggheten ökar inte heller när ambulansen inte får åka fram och ta hand den skadade på grund av säkerhetsrisker då gärningspersonen är kvar och polisen inte anlände samtidigt som ambulansen. Och med tanke på att polis är så underpersonaliserad så bygger inte detta heller trygghet och säkerhet för den svenska medborgaren. Det snarare underbygger den osäkerhet och otrygghet som sådana här vansinnesdåd skapar.
Så än en kommer frågan om Sverige är så tryggt och säkert som vissa vill förespråka att landet är?

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-man-blev-huggen-i-halsen-ett-vansinnesdad/?fbclid=IwAR2yCQ2LR3nO-b7LsoClfmU_2cHIdQaOnniLgdrdgXt-Kt_gQRSpB-cfvdQ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *