Tino Sanandaji: Alla hederliga vet att Strandhäll själv är bland de värsta näthatarna i svensk politik

Igår leverade Stefan Löfven sitt partis sämsta valresultat i historien, och idag fortsätter han framgångsvågen genom att kallade oppositionen hatare om de försöker följa sitt konstititionella uppdrag att fälla en minister som ljugit.

“Stefan Löfven (S) anklagar indirekt Moderaterna för att spela hatsvansen på sociala medier i händerna om man avsätter socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)…Hon är en av de kvinnor som möter mest hat på sociala medier, och det är den hatsvansen som kommer att dansa och dricka champagne”

Alla hederliga vet att Strandhäll själv är bland de värsta näthatarna i svensk politik, med en svans full av anonyma troll. Inget statsråd i något regering har någonsin kommit i närheten av Strandhälls låga ton. Förra valet delade hon falska moderatafisher, denna gång förfalskade citat mot Ebba Bush Thor av hatblogg Magasinet Para§raf, och hon gör ständiga övertramp mot god ton.

Strandhäll ljuger inte bara på twitter, hon misskötte sitt ämbete genom att sparka Försäkringskassans generaldirektör och ljuga om det, vilket även DNs ledarsida påpekar är en skandal: ”Amanda Sokolnicki: Därför borde Annika Strandhäll bli av med ministerjobbet…Hon gav Försäkringskassans generaldirektör sparken för att rädda sitt eget ministerskinn.”

Oavsett om C räddar kvar henne eller inte har har Strandhäll förbrukat sitt förtroende, både bland de cancersjuka som Försäkringskassan jagade och de som föjt henne på twitter. Löfven kan gapa så mycket han vill, dessa fulspel slår tillbaks på de själva, vilket valresultatet visade. Expressen skriver:

“Socialdemokraterna vann det svenska mästerskap i smutskastning som EU-valet utvecklades till. Torbjörn Nilsson går bland bråten på den socialdemokratiska valvakan och finner ett parti som förlorat mer än det tror.”

Vad är det förresten med S och champange? I sista valdebatten svamlade de bissart mot Sara Skyttedal om champange och Gucciväska (vilket dessutom visade sig vara en lögn, Skyttedal har en Åhlens-väska för 499 kr).

Har Löfven, Fritzon och Strandhäll aldrig druckit champange? Det är tramsigt att 2019 utmåla champange som något exklusivt bara kungen och rika grevinnor har råd eller att ministrar miljoninkomst spelar skådespel att de själv bara äter varmkorv.

Tino Sanandaji

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *