USA markerade mot antisemitism på Karolinska sjukhuset

“Ärendet med judiska läkare som misstänks ha blivit utsatta för antisemitism på Karolinska Universitetssjukhuset, lyfts nu till politisk nivå i USA. En av läkarna kallades nyligen till USA:s ambassad i Stockholm sedan företrädare för Simon Wiesenthal Center träffat Trumpadministrationens särskilda diplomatiska sändebud i antisemitiska frågor.

När det diplomatiska sändebudet, Elan Carr, informerats om ärendet med den judiske läkaren på Karolinska, gav han den amerikanska ambassaden i Stockholm i uppdrag att boka in ett möte med den läkaren, rapporterar Dagens Nyheter.

– Det ska ses som en signal till Karolinska universitetssjukhuset och den svenska regeringen att det här ärendet inte kommer att försvinna i tysthet, säger rabbi Abraham Cooper vid Simon Wiesenthal Center till tidningen.”

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *