UTVISNING. Brutal gruppvåldtäkt, dom har fallit

| 27 maj, 2019

”De tre männen gick samman och våldtog en kvinna mitt i natten på en lekplats i centrala Stockholm. Under den grova våldtäkten blev kvinnan fotograferad och bestulen. Nu döms gruppvåldtäktsmännen till fängelse, rättspsykiatrisk vård och utvisning

Jag känner en tveksam känsla av glädje över domen; kommer de utvisas? Det är många som dömts till det utan att faktiskt utvisas. Det dyker upp olika slags hinder, de allra värsta är de kvinnor som tar på sig rollen att slåss för våldtäktsmännens möjlighet att slippa utvisning.

Våld mot kvinnor är alltid en kränkning av den kroppsliga integriteten och kvinnors grundläggande fri- och rättigheter.

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit just de orden. Ibland med stort allvar, ibland med en känsla av resignation och ibland i ren frustration. Är det någon som har makten att påverka som någonsin läser mina ord?

Mina ord eller någon annans ord väger inte tungt i debatten, inte heller påverkar de låga straffen. Mina ord aktualiserar oftast bara att våldtäkt inte anses vara ett allvarligt brott i Sverige. Och att många våldtäktsmän slipper undan. Ska man våldta kvinnor så ska man göra det i Sverige. För män med en snedvriden syn på kvinnan har vi kommit att bli ett paradis.

Stefan Löfven har aldrig tagit den här tragiska utvecklingen att kvinnor våldtas i Sverige på allvar. Han ägnar sig hellre åt turordningsregler och åt att skylla på män generellt. För de som inte lyssnar på honom blir det gamla vanliga anklagelser om att ägna sig åt fiska-i-grumliga-vatten. Det har lett till en politisk kramp som kortslutit debatten och de politiska besluten.

Att bli utsatt för en våldtäkt är bland det värsta en människa kan vara med om. Övergreppet ger känslomässiga sår som offret bär ned sig resten sv sitt liv. Låt oss därför hoppas på att dessa tre män faktiskt också utvisas.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •