PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING FÅR BETALA PRISET FÖR REGERINGENS SENFÄRDIGHET

Det är självklart bra att regeringen har kommit till insikt med de brister och kryphål i lagförslaget som vi kristdemokrater och flera jurister ifrån funktionshinderrörelsen var tidiga med att påpeka.

Så lät det inte under min interpellationsdebatt med Socialministern i samband med att promemorian släpptes i februari. Då var ministern tvärt om väldigt nöjd med lagförslaget.

Jag är djupt kritisk till att regeringen och dess samarbetspartier Centerpartiet och Liberalerna inte lyckades presenterade ett bättre lagförlag från början. Med tanke på den kritikstorm som varit borde de dessutom ha varit bättre förberedda när remissrundan väl var avslutad.

Det är hög tid att S/MP-regeringen tar ansvar för de förödande effekterna som är en direkt konsekvens av dess politik. Det är ovärdigt att människor inte får den hjälp de behöver för att faktiskt överleva.

Situationen är akut och när lagändringen ändå dröjer vore det enda anständiga att använda den utökade beredningstiden till att skapa en mer omfattande lagändring som skulle ge rätten till assistans och livet tillbaka till fler människor.

Pia Steensland (KD), talesperson funktionshinderfrågor

Läs i Katrineholmskuriren…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *