DE GRIPNA IMAMERNA. Alla demokratiska krafter måste se till att hålla rent från islamister.

Var är bevisen mot de gripna imamerna undrar Hajir Alduhan, representerant för familjerna till de anhållna imamerna, AB.

Alduhan berättar om hur imamerna saknas av sina släktingar, hur de missat slätkmiddagar och andra sammankomster. Om hur medier och andra spridit ett narrativ om dem som ”extremister” och “radikalislamister”, om Säpo som målat ut dem som ett hot mot rikets säkerhet. En mobbmentalitet som enligt talespersonen tillåtits härja fritt.

Allt är med andra ord en lögn och Säpo en egenmäktig polisiär instans som griper, anklagar och utvisar oskyldiga bara därför att de är muslimer. Det finns ingen som helst substans i Säpos ingripande. De har enbart agerat på en ryktesspridning som visar att muslimers yttrandefrihet inte är värt något. Ja, det är själva andemeningen i vad Alduhan skriver.

Men som Magnus Ranstorp skriver på twitter, det finns en öppen bevisning – läs deras salafismrapport, här: http://fhs.diva-portal.org/…/g…/diva2:1231645/FULLTEXT02.pdf, lägg sedan till @SAPOsverige säkerhetsbedömning som de gör varje dag i olika ärenden. https://twitter.com/magnusranst…/status/1135740358380445696…

Vad imamernas talesperson måste börja förstå är att Sverige äntligen börjar agera som varje land med självbevarelsedrift gör. Vi har förstått att det som hände på Drottninggatan i Stockholm med står sannolikhet kan hända igen, men risken minskar för varje radikal islamist vi utvisar.

Vi måste nämligen göra allt vi kan för att inte återigen drabbas av ännu ett blodigt terrordåd där en ensamvarg hänsynslöst mejar ned vanliga familjer som gett sig ut på våra gator och torg.

Det finns aldrig några enkla svar på hur islamismen ska motverkas. Säkerhetsinsatserna är redan stora.
Samtidigt kan hotet knappast avvärjas enbart med säkerhetsåtgärder. Det förstår ju vem som helst, kanske i synnerhet när man läser vad imamernas talesperson skriver. Islamismen måste också bekämpas som ideologi. Det här innebär alltså att vi måste klara hålla flera tankar i huvudet samtidigt.

Det som krävs är en tydlighet kring vilka värderingar som är acceptabla. Det kräver att vi en gång för alla förstår att också islamister i kostym är ett hot. För att ta ett exempel som ofta är uppe i debatten, Muslimska Brödraskapet.

Politiska eftergifter till islamismen är en förvirrad socialistisk handling som allt fler nu vill få ett stopp på, tack och lov.

Säpo bedömer att de förvarade imamerna utgör ett akut hot mot rikets säkerhet, därför ska de utvisas. Om det lyckas återstår att se men jag hoppas innerligt att det går vägen. Alla demokratiska krafter måste se till att hålla rent från islamister. Allt annat är oacceptabelt.

Ett annat stort problem att hantera är islamiseringen. Här finns imamer eller personer med tolkningsföreträde som vill få oss att tro att bara vi får mer kunskap om islam så kommer vi se den fredliga religion den är. Det är vart fall vad Kashif Virk, imam i Ahmadiyyasamfundet, hävdar.

Men som oftast är även Kashif Virk en mycket tveksam individ. Han ”befinner sig långt ut i ytterkanterna av islam. De allra flesta muslimska teologer i världen skulle faktiskt argumentera att Virk inte är en del av islam alls,” skriver Mohamed Omar i Samtiden. https://samtiden.nu/…/det-ar-islamiseringen-som-borde-oroa1/

Något att fundera på att där islam växer, tycks också intoleransen och hatet mot icke-muslimer växa. Idag flyr exempelvis våra svenska judar på grund av förföljelse. Oroande är då förstås att mer än hälften av förövarna bakom antisemitiska hot och attacker uppfattas av offren vara personer med extremistiska muslimska åsikter. https://www.expressen.se/…/alice-jag-var-tva-kvarter-fran-…/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *