Mark Brolin: EU-förespråkarna låter som hovnarrar

Av | juni 4, 2019

Mark Brolin skriver i ett debattinlägg att Sverige är på god väg att bli en lydstat till det feodala EU som Macron och Merkel vill ha.
För där är ingen med tyngd inom den svenska statsförvaltningen som rest varningsflagg angående EU:s expansionsiver?
Nä, där är inte det och där var inte det när Sverige 1994 röstade för att gå med i unionen. Då presenterades det som ett frihandelssamarbete. Och den nationella statsförvaltningen skulle minsann agera motvikt mot överexpansion.
Men hur blev det med motviktslöftena?

Varför är där ingen inom statsförvaltningen som rest varningsflagg för det som nu håller på att hända med frihandelssamarbetet som har blivit ett feodalarbete för ett Europas förenade stater?
Så varför denna mjäkighet?
Jo, för att de förvaltningsanställda följer instruktionerna uppifrån, de följer instruktionerna från regeringskretsarna och i dem har alltid EU-entusiasterna figurerat. Visst heter det att underlagsanalyserna ska vara kritiska och allsidiga, men sedan länge sitter det i förvaltningsväggarna att EU-analyser med bett resulterar i budgetnedskärningar, karriärdöd samt social utfrysning.

Resultatet av detta har blivit att oavsett vad EU kräver så slutar statsförvaltningens remissvevande med att EU:s centraliseringsivrare alltid sin vilja igenom.
I den akademiska sfären råder samma utveckling. Den spelar en central roll men också där väntar kalla handen för forskare som på allvar lyfter fram EU:s baksidor. Så för att få intellektuell alibi för en redan existerande expansionsplan så använder sig statsförvaltningen av samhällsprofessorer på samma sätt som företagsledningar använder sig av managementkonsulter och investmentbanker.

Likadant ger källhänvisningar till meningsfränder i det akademiskt-politiska ekosystemet sken av vetenskaplighet, när det i verkligheten först och främst speglar tunnelseendet och rundgången i statsförvaltning och inom politiken i de EU-positiva partierna. Inte ens inom förvaltningsenheten vars uppgift är att producera EU-kritiska analyser görs detta, de producerar i praktiken inget annat än EU-legitimerande beställningsjobb.
Är det medvetet bedrägeri mot oss medborgare?

Nä, enligt Mark Brolin handlar det om att toppstyrda maktkolosser utvecklar en gloriös internberättelse där god tro är hög. Och systemet är nu bara förmöget att spotta ut politiserade enögda analyser och rapporter, samt översitteri mot alla icketroende som vågar säga emot.
För ”vem är du som vågar invända dig mor alla experter”?
Inte ens partierna som tidigare varit mot EU vågar nu protestera, vågar gå emot systemströmmen mer ön att genom en taktisk helgardering ”Nja till EU”.

Det största problemet uppstår då dessa maktkolosser gör att medborgarna hannar i en administrationsroll, då trycket blir för stort och de flesta handlar som ”hovnarrar” och börjar respektera stolligheter som att demokrati, stabilitet och välstånd bäst värnas genom att transferera väljarmakt till ”välvilliga kommissionärer” högst upp i maktpyramiden. Till icke-folkvalda som säger sig veta bättre än skeptiska väljare vad som är bra för dem.
Är det ett sådant samhälle vi vill ha?
För vi är på god väg dit nu.

Det var inte längesedan svensk förvaltning var i världsklass, med hög effektivitet och gräsrotsförankrade tjänstemän. Effektiviteten finns kvar men gräsrotsförankringen har försvunnit efter EU-anslutningen. Idag är svensk statsförvaltning egentligen bara bäst på att realisera och marknadsföra Bryssels intresseagenda. Sverige glider mot en lydstatsstatus där statsförvaltningen hasplar ur sig att problemen beror på ”oinformerade” väljare. Att det är vi som det är fel på och att de vet bättre än oss dumma väljare.

Så det enda EU-medlemskapet garanterar är permanent rörlighet och inget annat. Vi är i denna värld inget annat värda än goda skattebetalare som kan dra runt denna jättekoloss som sögs vara av dem som är privilegierade att vara med i ruljansen som demokratins högborg, som en garant för att inte nationalisterna ska få makten och starta en ny förödelse i Europa.
Men är de demokratiska, är de för full insyn!
Knappast, deras beslut fattas i stängda rum utan någon insyn från oss väljare.

De är lika demokratiska dom DDR var, eller som Sovjetunionen var. De är lika demokratiska som Kina eller Nordkorea, eller som Venezuela är. Det är en liten grupp som säger vad som ska bestämmas. Det är en liten grupp höga tjänstemän dom inte är folkvalda som bestämmer hur bi medborgare i Europa ska leva och vara, och denna lilla grupp kommer bara från ett fåtal av de länder som är med i unionen. Så vi kan bara hoppas på att EU blir paralyserat nu efter det EU-val som varit så att vi medborgare kan ta tillbaka makten från dem som vill göra EU till den superstat som Macron och Merkel velat i årtal.

Ett Europas förenade stater, dör överhögheten inom politiken kan styra som feodalherrar över sina undersåtar, vi Europeiska medborgare. Så som sagt var, vi får hoppas att de EU-kritiska partierna kan slå till bromsarna så att feodalisterna inte får den makten utan att vi kommer att förbli oberoende nationalstater med ett eget beslutande parlament. Så vi kan ta över makten från dem som vill förstöra nationalstaterna och nationalismen.

https://www.expressen.se/debatt/eu-foresprakarna-later-som-hovnarrar/?fbclid=IwAR3-2IaeqcNtIJBivbqInv1V-jc4krQ3hVuFOjMLWTfnNqbsDazk9iiemwg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *