NYA SVERIGE. Ingen kan idag knappats vara omedveten om de stora värderingsskillnader som råder mellan muslimer och icke-muslimer

Uddevalla 2017.

Alice Bah Kuhnke kan som ingen annan säga ingenting om precis allting samtidigt som hon står i förgrunden för en utveckling som måste ifrågasättas. Hon är inte ensam om det men hon är särskilt förödande för svensk politik. Vi talar ofta om islamistisk terror men sällan om de mer vardagliga förändringarna som påverkar oss negativt. Detta är ett kontroversiellt ämne att ta upp i skrivande stund. Det är mycket som händer, men om utvecklingen fortsätter i den riktning vi nu ser kommer vi alla om tio år att få ett bryskt uppvaknande. Det är vad den här texten kommer handla om.

Är jag den argaste kritikern i frågor om islam? Det tror jag inte för ilskan är stor över landet hur flera politiker fortsätter att kompromissa i frågor som hotar vår jämställdhet, frihet och demokrati.

Det är mycket som är häpnadsväckande. Ett exempel är Alice Bah Kuhnke. När hon ansvarade för arbetet mot våldsbejakande extremism i regeringen initierade hon projekt som gav pengar till grupper som hyllar jihadister. Jag ställde mig väldigt frågande till det men var kanske ändå inte så förvånad. https://www.expressen.se/…/kulturministern-maste-sluta-god…/

Det skulle efter lite grävande visa sig att Alice Bah Kuhnke faktiskt har en lång och tveksam historia till individer/organisationer som sår splittring i samhället. Statliga islamofobi.se är bara ett av hennes många haverier. Organisationen är känd för att relativisera hedersvåld och terrorism. Sajten har på så sätt bekräftat det många av oss säger när vi tar upp de negativa sidorna av islams påverkan i vårt samhälle.

Civilsamhället, alltså även du och jag kan absolut vara en god kraft i att motverka både islamistisk extremism och de negativa sidor av islam som frodas i vissa föreningar, trossamfund och utsatta områden men det senare är av sådan art att den nästan alltid relativiseras eller slås bort som islamofobi: hedersförtryck, böneutrop, barnäktenskap, att man inte ska hand när man hälsar, oskuldskontroller, könsstympning, kusingiften och inlåsta kvinnor som vägras ta del av ett modernt och jämställt samhälle. Även ett fortsatt utbredande av kriminella invandrargäng. Att salafister får predika den islamska religionens överlägsenhet. IS acceptans. Mottagande av IS-terrorister. Insatser för att ge dem en plats i vårt samhälle. Alla dessa tusentals mödomshinnekontroller, könsstympning, shariapoliser som ger sig på kvinnor i förorten. Det är alltid kvinnor som kontrolleras. Särskilda badtider är ett annat exempel. Burka, niqab och hijab är synligs tecken på underkastelse som indoktrinerade kvinnor frivilligt bär medan andra tvingas bära. Allt det här liksom smyger sig över oss. Samtidigt som många politiker och verksamheter ger sken av att man tar utvecklingen på allvar och hävdar att det pågår ett arbete men som samtidigt upprepat väjer för att vidta konkreta åtgärder.

En del kallar det för islamisering andra menar att det handlar om en avsaknad av en gemensam kultur i det svenska samhället. Kärt barn har många namn. För mig är inte hur det omnämns viktigt eftersom det handlar om EN utveckling av ett parallellt samhälle i Sverige. Eller ett annorlunda Sverige i Sverige. För mig är det exempelvis viktigare att lyfta fram de politiker och organisationer som driver separatism tex genom badtider, försvar av burka, omnämner IS mördare som återvändare, värdesätter de barn vars föräldrar är IS-mördare mer än de barn som fått sina föräldrar mördade av IS-terrorister, ser handskakning som ett val. Vad vi alltid ser är att en ideologi/religion – islam – alltid är viktigare än kristendom.

Drottninggatan 2017.

Någon borde oftare ställa frågan varför vissa radikala hatpredikanter vid val alltid uppmanar sina församlingsmedlemmar att rösta på S eller MP. Acceptansen för islamistiska religiösa attribut som slöja eller separata badtider är sedan länge stor i dessa partier. Socialdemokraterna vägrar trots upprepade uppmaningar att rensa ut islamisterna ur partiets ungdomsförbund. De blundar för alla problem förorterna dras med och man har i det längsta förnekat hedersvåld. Problem med islamism avfärdas alltid som enbart socio-ekonomiska frågor. I stället är det vi som kritiserar som stämplas som islamofober. Det är synnerligen allvarligt.

Det finns grupperingar som har för avsikt att införa sharialagar i Sverige även om de än så länge kan betraktas som marginella, så finns de där. De som kommer hit söker sig inte heller till det nya i deras nya land. De söker sig dit där miljön känns igen. I vårt land finns de i utsatta områden. Och ju större de miljöerna blir där, desto svårare. Spänningarna växer. Ingen kan idag knappats vara omedveten om de stora värderingsskillnader som råder mellan muslimer och icke-muslimer. Ofta rena motsättningar, exempelvis i frågor om jämställdhet och sexuella minoriteter. Forskare har också visat att nyanlända väljer bort det svenska samhället därför de oroas över att deras barn kommer överge kulturen från sitt hemland.
https://nyheteridag.se/…/forskare-muslimer-drar-sig-undan-f…

Vad mer kan skrivas som inte redan skrivits. Sverige har förändrats. Våra traditionella värderingar är på väg att suddas ut, främst genom aktiva politiska val. Det har lämnat det öppet för värderingar som inte hör hemma i ett demokratiskt och jämställt samhälle. Men vad göra då? Vi kan inte bara ta tillbaka den kultur som försvunnit, eller? Fyra av tio svenskar säger sig idag vilja ha ett samhälle byggt på kristen grund. Det är en fördubbling jämfört med för några år sedan. Det beror inte på att de kristna blir fler utan det beror på att andra mindre lämpliga värderingar börjar ta och ges allt för stort utrymme i vårt samhälle.

Var har du störst möjligheter? Oavsett vem du är, lär det ju bara finnas ett svar i en demokrati byggd på en kristen grund.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “NYA SVERIGE. Ingen kan idag knappats vara omedveten om de stora värderingsskillnader som råder mellan muslimer och icke-muslimer

  1. Jeanette

    Jag ser med stor oro och obehag rädsla dör denna ondskans utveckling ! Kristendomen och dess fredliga och vänliga ödmjukhet är de som är den rätta tron. Dom som vill ska få tro på gud fadern och den heliga andens namn. Men att tvinga hota förnedra terrorisera mörda för man inte alltid tycker lika är ingen fredlig religion och livsstil utan det är den ondskfullas fanatismiska ansikte och socialdemokraterna gängar sig gärna med detta obehagliga farliga brutala sektskapet så för att rädda sverige måste vi utrota sosseriet och de nu !!! Vi kan inte låta honom och partiet va inflytande i makten mer de är unundergrävda islamistiska företrädare så nu hjälps vi åt att få bort dom allihopa och tvångsutvisa dom där dom har sina möjligheter att utöva sina religioner sharia men inte i vårt land!!! Här skall kristendomen och demokratin friheten freden fortsatt råda!!!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *