Carolin Dahlman: Begränsa rätten till skattebetald tolk

Kostnaderna för tolkning ökar stadigt i Sverige, vilket onekligen belastar andra skattebetalare och tar resurser från välfärden. Människor borde avkrävas större eget ansvar. Lär dig svenska – eller betala för tolken själv.

”Hur länge är det rimligt att ha rätt till tolk?” Den frågan ställde krönikören Malcom Kyeyune i Dagens samhälle häromdagen (3/6). Jag har länge undrat samma sak. Kostnaderna är höga, och eftersom vi bjuder på språkkurser via Sfi borde faktiskt de som har kommit hit själva ta ansvar för att förstå svenska efter en tid.

Carolin Dahlman

Läs ledaren här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *