Jenny Sonesson: FÖR ETT NAIVARE SVERIGE

Kollat partiledarutfrågningen av Liberalernas tre kandidater. Erik Ullenhag gjorde ett för honom typiskt och, som jag tycker, allvarligt uttalande. Han avfärdade lättvindigt diskussionen om barn till fångna IS-medlemmar och stack nålar i en halmdocka. Enligt Ullenhag är det liktydigt med att argumentera för barns ”arvssynd” att vilja problematisera svenska myndigheters ansvar. Fast det finns exempel med oklara förhållanden, dubbla och kanske trippla medborgarskap.

I ett uppmärksammat fall har det till exempel diskuterats parallella norska, chilenska, syriska och svenska medborgarskap. Att utgå från att personer med flera olika medborgarskap, och som i flera fall aldrig varit i Sverige enkom ska vara ett ansvar för Sverige och svenska kommuner är att ta lätt på både svenska säkerhetsintressen och svenska skattebetalares intressen. Barns rätt att återförenas med sina föräldrar väger tungt i Sverige som bekant. Även om dessa föräldrar är kriminella.

När Ullenhag avfärdar nyanser i denna svåra fråga med att dra upp plakatargumentet barns “arvssynd” (ingen seriös debattör förespråkar det) hemfaller han till sin långa tradition av att ducka för svåra migrationspolitiska avvägningar.

Regeringens hållning att dessa fall är komplicerade och bör analyseras individuellt är mer förtroendeingivande.
Något att tänka på för oss som inte vill ha ett naivare Sverige.

Jenny Sonesson, på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *