Vi bör fira vårt land med stor tacksamhet

Att fira nationaldagen är som att fira födelsedagar. Vi gör det inte för att hävda festföremålets överlägsenhet jämfört med alla andra individer på planeten utan för att bejaka en viss individ och glädja sig över just den människans existens i världen, skriver Stefan Gustavsson. På bilden: Nationaldagsfirande i Linnéparken i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Vi svenskar har länge haft ett svalt förhållande till nationaldagen, inte minst om vi jämför med glädjen och stoltheten som präglar norskt nationaldagsfirande. Många nya svenskar har med förvåning noterat det motsägelsefulla i att vi gärna tänker att Sverige ska vara bäst i världen, men att det inte är något som är värt att fira.

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *