Tino Sanandaji: Gillar ni misär? Då har jag goda nyheter!

Socialdemokraterna är på väg att förverkligat sitt vision att förvandla Dalarna till den sortens slum svenskar tidigare bara kunde avundas i tredje världen, med mutor, kackorlackor, väglöss, moralpoliser under Ramadan och slagsmål med startkablar.

Detta i Avesta, där 46% röstar S och där man kan bli utskälld om man ”pratar för mycket om negativa händelser” i slummen. Som bonus var Erik Ullenhags berömda lotsar mellanhand att muta privata hyresvärdar i detta nya folkhem:

”Efter flyktingkrisen fylldes bostäder som länge stått tomma, många av dem i dåligt skick. I dag är hyresgästerna fast. I Dalarna har en utsåld allmännytta på 700 lägenheter blivit en egen värld där mutor, kackerlackor och slagsmål med startkablar är vardag..

En person med god insyn i det gamla fastighetsbolaget sätter sig ner med oss och ritar upp en pyramid på baksidan av lokaltidningen. Pyramiden ska visa hur kontraktsförsäljningen fungerat och längst ner, under hela pyramiden, står ”asyl +”. Det är köparna. De som fått positiva asylbeslut. – Kontakterna med nyanlända som behövde lägenhet kom via lotsar, som arbetsförmedlingen använde sig av på den tiden…

En av eritreanerna som betalade dyrt för att flytta in i Krylbostäder var Yahya. Han har satt en femårsgräns för sig själv och sin familj. Nu har det gått fyra. Om Yahya är kvar 2020 lovar han att aldrig göra sin fru gravid igen. – Ingen mer ska växa upp härinne.

Han sitter bakom pastellfärgade gardiner i vardagsrummet. Överallt i lägenheten hänger tvätt. På ställ, stolar och soffor. Om familjen hänger upp barnkläder i källaren blir de stulna direkt, menar han. De har blivit varnade för att gå ut på lägenhetens balkong för att den riskerar att rasa….

På gården utanför Wedads lägenhet gungar en ung georgisk mamma sin fyraårige son. De flyttade in för en månad sedan och har blivit tillsagda att det är säkrast att inte alls besöka tvättstugan i källaren – där ska finnas något farligt. Istället tvättar hon allt i handfatet hemma. En annan granne säger att hon brukar besöka en svensk familj i villa och tvätta hos dem.

Även Wedad och Heba undviker källaren. – Mamma ska inte för hon är sjuk och jag ska inte för jag är kvinna, säger Heba.

Varför ska kvinnor inte vara i källaren?

– Där bor människor. Tiggare och de som dricker för mycket alkohol. Folk går in på kvällen och sover på madrasser…

När jag ser mig omkring här i Krylbo så ser jag ett nytt litet Rosengård. Vad har våra barn och ungdomar att se fram emot?”

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “Tino Sanandaji: Gillar ni misär? Då har jag goda nyheter!

 1. John

  Ponsbachs väg.. Krylbo där växte man upp.. ghetto redan då.. för 45 år sedan

  Svara
 2. Thomas Sjögren

  Landet är på mot bankrutt
  Detta fina land som fanns innan

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *