Tino Sanandaji: Aftonbladet tycker att det är “olämpligt” att jag köpter Gucciväska till Sara Skyttedal!

Det hade varit spännande att vara del av en riskpolitisk drama, men Guccigate faller tyvärr direkt på att jag innan väskan köptes kontaktade Riksenheten Mot Korruption för att vara säker om reglerna. Jag köpte väskan först efter detta tydliga svar av Åklagarmyndigheten: ”Jag har frågat min chef Kim Andrews om detta och han säger att det inte finns något hinder att du köper en gåva till en vän (även om hon är politiker) och ni inte har någon professionell relation”

Det står tydligt i Sveriges lagar mot mutor att reglerna inte förhindrar gåvor inom privata relationer utan motprestation och utan koppling till myndighetsutövning. I stället för att citera myndigheter frågar Aftonbladet ett privat särintresse som inte är insatta i detaljerna och bara citerar “Institutets näringslivskod”, generella föreskrifter om företags gåvor till ledamöter, trots att det helt enkelt inte är relevant här.

Eftersom jag litar mer på våra myndigheter än på media kan Sara Skyttedalmed gott samvete kan skåla med champangen och nyttja väskan, Aftonbladets försök att vilseleda läsare och skapa låtsasskandaler mot KD är lagom övertygande.

”hon blev glad över den ”ofattbart fina och dyrbara gesten”.

– Inte minst mot den debatt som varit om att jag skulle leva nåt slags bortskämt lyxliv. Han tyckte jag förtjänade en Gucciväska. Jag blev naturligtvis väldigt glad, jag spenderar inte mina pengar på lyxhandväskor. Att väskan är äkta säger hon sig veta. – Jag vågar knappt gå ut med den, den är så dyrbar.”

Tino Sanandaji

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *